دامپزشکی استان گیلان در اطلاعیهای نسبت به پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و برای جلوگیری از این بیماری توصیههای بهداشتی را به مردم بخصوص دامداران ارایه کرد.
در اطلاعیه دامپزشکی استان گیلان که امروز دوشنبه منتشر شد، آمدهاست: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری "کنهها"، ضروری است عموم مردم به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند، توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
در توصیه های بهداشتی دامپزشکی گیلان درباره پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو آورده شده: مردم گوشت مصرفی خود را حتما از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و منازل از دستکش استفاده نمایند.
در ادامه آورده شده: از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی و کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها خودداری شود، گوشت تازه خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود، خودداری از مصرف جگر به صورت خام "جگر خریداری شده هم باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس مصرف شود" و اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت به صورت جدی رعایت شود.
در اطلاعیه دامپزشکی استان گیلان بیان شده: کودکان، روستائیان و دامداران از لمس کنهها پرهیز کنند، از جدا و له کردن "کشتن" کنههای بدن دام خودداری شود، هنگام پشم چینی دامها، تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده مورد استفاده قرار گیرد ضمن اینکه از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن شامل زیرانداز خودداری و بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی برای کاهش جمعیت کنهها سمپاشی شود.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می کند، تاکنون موردی از این بیماری در استان گیلان گزارش نشدهاست./ایرنا