رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در راستای اجرای طرح الگوی کشت و ضرورت استفاده از گیاهان کمآببر در گیلان، گیاه تریتیکاله (جایگزینی مناسب برای جو) در ۱۲۰ هکتار از اراضی کوهستانی شهرستان رودبار کشت شدهاست.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، صالح محمدی اظهار کرد: گیاه چندمنظوره تریتیکاله همزمان قابلیت تولید دانه و علوفه سبز را دارد و با عملکرد بالا و سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه، به عنوان جایگزینی مناسب برای جو در تامین علوفه و آرد با کیفیت بالاست.
وی با اشاره به عملکرد گیاه تریتیکاله ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم دانه و تولید ۱۰ تا ۱۵ تن علوفه سبز در هر هکتار اضافه کرد: توسعه کشت محصولات متنوعی شامل جو، گلرنگ، کاملینا، کلزا و آفتابگردان در قالب جهش تولید نیز با هدف پایداری و تنوعبخشی به تولید در دستور کار قرار دارد.
همچنین در قالب طرح ملی جهش تولید، بیش از سه هزار و ۳۷۸ هکتار از اراضی شهرستان رودبار با مشارکت ۴۴۷ بهرهبردار به کشتهای متنوع اختصاص یافته است.
وی کمبود تجهیزات و ماشینآلات مناسب برای کاشت و برداشت محصولات جدید از جمله تریتیکاله و دانههای روغنی و نیز نبود بازار مطمئن برای فروش را از مهمترین دغدغههای کشاورزان شهرستان رودبار است.
تریتیکاله (Triticale) یک گیاه زراعی است که از تلاقی گندم و چاودار به وجود آمدهاست، این گیاه به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط نامساعد محیطی و همچنین کیفیت بالای دانه، به عنوان یک منبع غذایی برای دام و طیور و همچنین برای مصارف انسانی مورد توجه قرار گرفته است.
تریتیکاله یک گیاه هیبریدی به شمار می رود؛این گیاه در مقایسه با گندم و جو عملکرد بالاتری دارد و از نظر تولید علوفه سبز و دانه قابل رقابت با جو است.
دانه تریتیکاله از نظر پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری غنی است و برای تغذیه دام و طیور بسیار مناسب است؛ این گیاه به عنوان علوفه برای دام، خوراک دام، سیلو و همچنین برای مصارف انسانی استفاده میشود.
تریتیکاله نسبت به کم آبی مقاوم است، اما برای حصول حداکثر عملکرد، آبیاری در مراحل مختلف رشد توصیه میشود.