آب و غذا

۹۲۵ هزار تُن محصولات دامی طی سه‌سال گذشته در قم تولید شد

۹۲۵ هزار تُن محصولات دامی طی سه‌سال گذشته در قم تولید شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی دولت سیزدهم در حدود سه سال گذشته ۹۲۵ هزار تُن محصولات دامی شامل تخم مرغ، گوشت مرغ، گوشت قرمز و شیر در این استان تولید شد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، منصور دیان اردستانی بیان داشت: در همین رابطه طی مدت یاد شده بیش از ۷۵ هزار تُن گوشت مرغ، ۳۴۲ هزار تُن تخم مرغ، ۸۱ هزار تُن گوشت قرمز و ۴۲۷ تُن شیر توسط بهره‌برداران حوزه دام و طیور استان قم تولید شد.

همچنین در این مدت ۸۰۰ درخواست فنی در خصوص واحدهای مرغداری استان مورد بررسی قرار گرفت و ۲۳ جلسه و همایش پیرامون راهکارهای استفاده از بقایای کشاورزی در خوراک دام با حضور کشاورزان و دامداران در قم برگزار شد.

با تلاش صورت گرفته در حدود سه سال گذشته اقدام‌های لازم برای اصلاح نژاد دام سبک و سنگین برای بیش از ۱۲ هزار راس دام در قم انجام شد و برای ۷۳۷ هزار راس دام کار پلاک کوبی و هویت گذاری صورت گرفت.

گفتنی است افزایش تعداد واحدهای مرغداری‌ فعال در زمینه پرورش مرغ گوشتی از مهمترین اولویت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاران در حوزه کشاورزی قم است و این موضوع در قالب تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی استان دیده می‌شود که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی مردم خواهد داشت.

بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش می‌یابد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

نظرات