آب و غذا

کرمانشاه، قطب دوم تولید چغندر کشور چشم‌انتظار کارخانه سوم قند

کرمانشاه، قطب دوم تولید چغندر کشور چشم‌انتظار کارخانه سوم قند

کرمانشاه، قطب دوم تولید چغندرقند کشور، با چالش جدی ظرفیت ناکافی کارخانه‌های قند روبرو است؛ وضعیتی که سالانه منجر به خام‌فروشی بیش از یک میلیون تن محصول و تحمیل هزینه‌های سنگین حمل‌ونقل به کشاورزان می‌شود اما با احداث کارخانه قند سوم نه تنها مشکلات کشاورزان رفع می‌شود، بلکه می‌تواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار داشته باشد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، استان کرمانشاه در سال‌های اخیر به یکی از قطب‌های اصلی تولید چغندرقند در کشور تبدیل شده است به گونه‌ای که در سال گذشته، با سطح کشت ۲۲ هزار هکتار و تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن چغندرقند رتبه دوم کشور را کسب کرد.

پیش‌بینی‌های سال زراعی جاری نیز با توجه به افزایش سطح زیر کشت حاکی از آن است که تولید چغندر قند استان با رشد ۱۰۰ هزار تنی به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد و این روند رو به رشد، نشان‌دهنده علاقه و توانمندی کشاورزان استان کرمانشاه در حوزه کشت این محصول است.

به گفته «سعید کریمی» رییس سازمان جهاد کشاروزی استان کرمانشاه کشت چغندر قند در سال گذشته برای کشاورزان کرمانشاهی بیش از ۲ همت (۲ هزار میلیارد تومان) درآمد داشته که اهمیت اقتصادی این محصول را در کرمانشاه ۲ چندان می‌کند.

ظرفیت محدود کارخانه‌های قند در استان کرمانشاه

با وجود این ظرفیت تولیدی بالا، کارخانه‌های قند موجود در استان (قند اسلام آباد و بیستون) تنها قادر به جذب حدود ۵۰۰ هزار تن چغندر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی سالانه است و این شکاف نشان دهنده کمبود ظرفیت کارخانه قند و مازاد تولید حدود یک میلیون تنی چغندر است که کشاورزان کرمانشاهی را مجبور به خام‌فروشی و انتقال محصول به استان‌های دیگر می‌کند.

خام‌فروشی محصول علاوه بر کاهش سود کشاورزان به دلیل فروش با قیمت پایین‌تر، هزینه حمل و نقل چغندرقند به استان‌های دورتر مانند اصفهان، همدان، کهگیلویه و قزوین، به کشاورزان تحمیل می‌کند و بخش قابل توجهی از درآمد آنها را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، فرآیند فروش و تضمین خرید محصول از سوی کارخانه‌های خارج از استان با پیچیدگی‌ها و دردسرهای بیشتری همراه است که بر دغدغه‌های کشاورزان می‌افزاید.

احداث کارخانه قند سوم راهکار حل چالش

احداث کارخانه قند سوم در کرمانشاه، راهکاری اساسی برای رفع این چالش‌هاست. این اقدام می‌تواند ظرفیت کارخانه‌های موجود را به طور قابل توجهی افزایش دهد و امکان جذب کامل چغندر مازاد تولیدی استان را فراهم کند.

با فراهم شدن امکان فرآوری محصول در داخل استان، نیاز به انتقال چغندر و هزینه‌های حمل و نقل به استان‌های دیگر نیست و به سودآوری کشاورزان منجر می‌شود.

احداث و بهره‌برداری از کارخانه قند سوم، علاوه بر حمایت از بخش کشاورزی، منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم فراوان در استان خواهد شد که نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه ایفا می‌کند.

تأمین مالی کارخانه قند سوم کرمانشاه نهایی شد

سرمایه‌گذار کارخانه قند سوم کرمانشاه نیز در جریان بازدید استاندار کرمانشاه از این واحد تولیدی گفت: روند تأمین مالی پروژه احداث کارخانه قند سوم کرمانشاه وارد مرحله اجرایی شده است.

«سالار فخری» افزود: در دیدار استاندار کرمانشاه با غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی تصمیمات لازم برای تسریع در تأمین مالی و اجرای این پروژه اتخاذ و مقرر شد فرآیند پرداخت تسهیلات ریالی و ارزی مورد نیاز توسط یکی از بانک های عامل آغاز شود.

همزمان با تأمین منابع مالی، فرآیند خرید تجهیزات و ماشین‌آلات و همچنین عملیات اجرایی پروژه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت این طرح، میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده را حدود ۲۰ همت (۲۰ هزار میلیارد تومان) اعلام کرد و گفت که کارخانه در ابتدای جاده روانسر و محدوده شهرستان کرمانشاه احداث خواهد شد.

اشتغال مستقیم ۷۵۰ نفر در کارخانه قند سوم کرمانشاه

این واحد صنعتی با ظرفیت فرآوری سالانه ۱.۶ میلیون تن محصول، علاوه بر تأمین نیاز استان، یکی از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای بخش صنعت و کشاورزی کرمانشاه خواهد بود.

با بهره‌برداری از این مجموعه برای حدود ۷۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و آثار اقتصادی آن در حوزه تولید، اشتغال و توسعه زنجیره ارزش بخش کشاورزی استان بسیار قابل توجه خواهد بود.

وی همچنین از حمایت‌ها و پیگیری‌های استاندار کرمانشاه و همکاری صندوق توسعه ملی برای پیشبرد این طرح قدردانی کرد.

نظرات