آب و غذا

جهادگران بخش کشاورزی، سنگربانان امنیت غذایی هستند

جهادگران بخش کشاورزی، سنگربانان امنیت غذایی هستند

قائم‌مقام رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: جهادگران بخش کشاورزی، سنگربانان امنیت غذایی محسوب می‌شوند که با تحقق ۸۵ درصدی تولید غذا در داخل کشور این امنیت را تامین می کنند.

به گزارش آب و غذا به نقل از جهاد کشاورزی ، محمد میری روز پنجشنبه در همایش قدردانی از کارشناسان جهادی عرصه کشاورزی با اشاره به نقش بی‌بدیل این کارشناسان در تأمین امنیت غذایی استان افزود: این عزیزان همیشه در مسیر افزایش بهره‌وری تلاشی بی‌وقفه داشته و در زمینه تأمین امنیت غذایی، کارنامه‌ای درخشان برای استان به نمایش گذاشته‌اند.

وی با تأکید بر اهمیت جایگاه کشاورزی در قدرت ملی اضافه کرد: کشاورز امروز بخشی از جبهه اقتصادی و امنیتی کشور محسوب می‌شود و امروز از ارکان امنیت ملی، امنیت غذایی است. هر کشوری که بتواند غذای مورد نیاز مردم خود را در زمان مناسب تأمین و منابع آب، خاک و نهاده‌هایش را حفظ کند، از قدرت و اقتدار بهتری در جهان برخوردار است.

قائم‌مقام رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی گفت: در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب، کل تولیدات بخش کشاورزی استان خراسان بزرگ قریب یک و نیم میلیون تن و با بیشترین میزان وابستگی به خارج بود. اما با بهبود شیوه‌های کشت، اعمال روش‌های به‌زراعی و به‌نژادی و بهبود مدیریت مزارع در میان کشاورزان، طی سال‌های گذشته افزون بر هفت و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تنها در خراسان رضوی تولید شده و استان به رتبه‌های برتر تولیدی دست یافته است.

میری با بیان اینکه خراسان رضوی اکنون از قطب‌های اصلی صادرات و درآمدهای ارزی کشور است اضافه کرد: ۴۳ درصد درآمد ناخالص بخش کشاورزی استان از طریق فروش محصولات باغی و گیاهان دارویی از جمله زعفران و پسته تأمین می‌شود و از هفت و نیم میلیون تن تولیدات استان، حدود ۶ میلیون تن در حوزه زراعت و باغبانی است.

قائم‌مقام رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با توجه به محدودیت‌های اقلیمی، خشکسالی‌های شدید، تغییرات آب و هوایی و افزایش هزینه‌های تولید گفت: شرایط امروز تولید کشاورزی ما متفاوت شده و در چنین وضعیتی نمی‌توان به سبک گذشته به کشاورزی ادامه داد. باید از کشاورزی منبع‌محور به کشاورزی دانش‌محور حرکت کنیم و با سهم‌بری از دانش، با آب، نهاده و هزینه کمتر محصول بیشتری تولید کنیم.

میری با اشاره به اینکه ۸۰ درصد جامعه کشاورزان استان را خرده‌مالکان تشکیل می‌دهند که از حداقل دانش بهره‌مند هستند افزود: از ویژگی‌های ارزشمند همکاری بسیج با جامعه کشاورزی استان، حضور بسیجیان و کارشناسان بسیجی در مزرعه است و این روحیه جهادی در کنار دانش و تخصص می‌تواند بسیاری از گره‌های بخش کشاورزی را باز کند.

وی با تأکید بر اینکه تمام کسانی که در زنجیره تولید غذا خدمت می‌کنند، سنگربان کشور و استان محسوب می‌شوند گفت: افزایش بهره‌وری، پایداری تولید و خودکفایی در محصولات کشاورزی به شکل مستقیم با امنیت کشور در ارتباط است و امروز بیش از هر زمان به هم‌افزایی برای حفظ این دستاوردها نیازمندیم.

نظرات