آب و غذا

آزمایشگاه‌های سموم محصولات کشاورزی کشور استاندارد نیستند

آزمایشگاه‌های سموم محصولات کشاورزی کشور استاندارد نیستند

آب و غذا

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: حساسیت و حدتشخیص تجهیزات آزمایشگاه‌های سنجش سموم باقی‌مانده در محصولات کشاورزی کشور زیر حد استاندارد جهانی است.

سیدمهدی طبیب‌زاده تصریح کرد: با راه اندازی آزمایشگاهی استاندارد در جنوب کرمان که از قطب‌های مهم کشاورزی کشور به شمار می‌رود این مشکل حل می‌شود اما راه‌اندازی این آزمایشگاه با این اهمیت در اولویت استان و کشور نیست.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه سم‌شناسی محصولات کشاورزی صادراتی جنوب کرمان هنوز برای استفاده کامل نیست، ادامه داد: دولت باید در این زمینه حمایت لازم را به عمل آورد.

طبیب زاده با اشاره به تکمیل بخش هایی از آزمایشگاه باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی در جنوب کرمان افزود: راه اندازی موضوع به این مهمی در اولویت استان و کشور نیست که جای پیگیری و پرسش دارد.

براساس قانون محموله های صادراتی کشاورزی در صورت باقی ماندن سموم بیش از حدمجاز منهدم می شود و نداشتن آزمایشگاهی کارآمد، هزینه سنگینی برای کشور و استان کرمان به دنبال دارد.

آزمایشگاهی برای اطلاع از باقی مانده سموم در استان کرمان نداشتیم و در کشور نیز چون دستگاه ها زیر استاندارد بودند تلاش شد این مشکل با راه اندازی آزمایشگاه در جنوب کرمان رفع شود.

بنا شد سازمان توسعه تجارت برای توسعه آزمایشگاه موجود باقی مانده سموم در جنوب کرمان تسهیلاتی قائل شود و ۲ ماه پیش نیز مقرر بود نماینده اتحادیه اروپا از این آزمایشگاه بازدید کند.

اگر این آزمایشگاه تجهیز نشود در آینده برای صادرات محصولات کشاورزی به مشکل بر می‌خوریم و مدیران استان کرمان حتما موضوع را در دستور کار بگذارند تا این آزمایشگاه با سرعت بیشتری تقویت شود.

یک‌ماهی که از یکسال گذشت

عباس جبالبارزی فعال اقتصادی و رییس دفتر اتاق بازرگانی در جنوب استان کرمان نیز در این زمینه گفت: در اتاق بازرگانی کرمان بودجه تکمیل این آزمایشگاه را تامین کردیم و مقرر شد طی یک ماه این آزمایشگاه راه اندازی شود، اما یک سال است که هنوز راه اندازی نشده است./ایرنا

نظرات