آب و غذا

آغاز برداشت گل گاوزبان از سطح ۲۴ هکتار از مزارع استان قزوین

آغاز برداشت گل گاوزبان از سطح ۲۴ هکتار از مزارع استان قزوین

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات برداشت گل گاوزبان از سطح ۲۴ هکتار از مزارع منطقه الموت شهرستان قزوین آغاز شده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از برنا ، محمد پیله فروش در این باره گفت: برداشت گل گاوزبان از سطح ۲۴ هکتار از مزارع منطقه الموت شهرستان قزوین آغاز شده و تا پایان فصل برداشت در اواخر تیرماه سال جاری پیش بینی می شود از این میزان سطح زیرکشت حدود ۳۰۰ الی۷۰۰ کیلوگرم در هکتارگل گاوزبان تر برداشت شود.

وی میانگین برداشت گل گاوزبان خشک در مزارع این منطقه را حدود  ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلوگرم در هر هکتار برآورد کرد.

روستاهای یارود، عباسک، کلمین، سنبل آباد، ازگنین علیا و سفلی در منطقه الموت غربی  از روستاهای مهم کشت این محصول در استان است.

گل گاوزبان گیاهی علفی است که ۴۰ الی ۷۰ سانتی متر طول دارد و از دانه آن در تهیه روغن استفاده می شود.

این گیاه در مناطق کوهستانی سردسیر و نیمه مرطوب که در طول بهار و تابستان دارای باران متناوب هستند و در استانهای مازندران و گیلان در مناطق کوهستانی و نیمه مرطوب رشد می کند.

بذر گاو زبان طی ۵ الی۲۱ روز در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد جوانه می زند و می توان اواخر اسفند ماه درمزارع کشاورزی آن را کشت کرد.

با توجه به اینکه در تولید این محصول از کود و سموم کشاورزی استفاده نمی شود می توان در صورت تامین اعتبار لازم، مناطق مستعد استان را برای تولید گل گاو زبان شناسایی کرد تا بتوان گواهینامه ارگانیک این محصول را دریافت کرد.

نظرات