رئیس دامپزشکی چرام گفت: در راستای مقابله با بیماریهای تب کریمه کنگو و لمپیاسکین ۶۰ روستا در بخشهای مرکزی و سرفاریاب سمپاشی شد.
به گزارش آب و غذا به نقل از برنا ، مهر علی احمدی مطلق، گفت: در راستای اجرای طرح مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از انگلهای خارجی از جمله بیماری تب کریمه کنگو و لمپی اسکین، عملیات سمپاشی بدن دام به صورت رایگان در روستاهای هدف توسط گروه مبارزه با بیماریهای دامی اجرا شد.
در این طرح تاکنون سمپاشی ۶۰ روستا انجام شده و روستاهای باقی مانده نیز تا پایان خرداد انجام میشود.
برای سمپاشی این روستاها تاکنون ۱۸۰ لیتر سم گیتامترین و سایپرمترین استفاده شده که با اولویت واحدهای پرورش دام روستایی، مناطق دارای آلودگی کنهای زیاد و واحدهای دارای تردد بالای دام به صورت کامال رایگان انجام شد.
احمدی مطلق با بیان اینکه یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیماری بسیار خطرناک تب کریمه کنگو به شمار میرود، بیان کرد: عامل این بیماری ویروسی است که توسط کنه ها، ابتدا به دام و سپس انسان به طور تصادفی از طریق دام به این بیماری مبتلا میشود.
انگلهای خارجی علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی دام وحساس نمودن دامها در ابتلا به انواع بیماریها، در انتقال بسیاری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، لمپی اسکین و نقش اساسی دارند و مبارزه با آنها در حفظ سرمایه دامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه بسیار موثر است.
احمدی مطلق با بیان اینکه انگلهای خارجی ناقل برخی از بیماریهای ویروسی و تک یاختها از جمله بیماریهای مهم و خطرناک لمپی اسکین، تیلریوز و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند که سمپاشی دام و اماکن دامی از اصلیترین روشهای کنترل و پیشگیری از این بیماریها است، عنوان کرد: مکانهای تاریک، نمناک و فاقد تهویه مناسب، سقفهای چوبی و درز دیوارهای بدون پوشش سیمان از بهترین مکانها برای تخم ریزی حشرات موزی است.