آب و غذا

افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر

افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر

 

مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر خبرداد.

جواد گوزلی در مراسم افتتاح بازار بزرگ ماهی تبریز که یکی از بزرگترین بازار ماهی‌های کشور است، اظهار کرد: سازمان شیلات کشور دو هدف مهم را در حوزه آبزی پروری و آبزی مصرفی پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در حیطه آبزی پروری، افزود: مجموع تولید شیلات استان در سال ۷۳ بالغ بر ۳۷۰ تن بود که بعد از تلاش‌های انجام گرفته در این خصوص، طبق اعلام سازمان شیلات ایران، میزان تولید سالانه شیلات استان در سال گذشته به ۹۶۱۱ تن رسیده است.

گوزلی با بیان این‌که گنجاندن حداقل یک وعده مصرف ماهی در سفره‌ها، تفاوتی در هزینه‌ها ندارد، تاکید کرد: مصرف ماهی، هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای سلامتی است.

وی در خصوص وضعیت آبزی مصرفی در استان نیز ادامه داد: در حوزه آبزی مصرفی قدردان تمامی ماهی فروشان هستیم. یکسری از واحدهای فروش ماهی استان هستند که در سطح کشور تبدیل به الگو شده‌اند. تمامی واحدهای فروش ماهی، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران در این بخش برای ما اهمیت دارند.

گوزلی از استقبال سازمان جهاد کشاورزی استان از تمامی سرمایه گذاران و علاقمندان برای سرمایه گذاری در بخش تولید و فروش ماهی خبر داد و گفت: با تمامی افرادی که قصد سرمایه گذاری در این حیطه دارند، همراهی و حمایت لازم را انجام می‌دهیم.

وی در ادامه با بیان این‌که آذربایجان شرقی علی رغم توسعه در بخش تولید، سرانه مصرف آبزیان پایینی دارد، اظهار کرد: مصرف ماهی فواید بسیاری دارد و اگر مصرف آن ضرری داشت، امروز مصرف سرانه آبزیان در ژاپن ۷۰ کیلوگرم نبود.

مصرف سرانه آبزیان در آذربایجان شرقی طی سال‌های گذشته از ۱۰۰ گرم به ۸ کیلو و ۱۰۰ گرم رسیده ولی باز هم از متوسط سرانه کشور پایین‌تر است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص دلایل اقتصادی ارجحیت مصرف ماهی نیز گفت: برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ، ۴ هزار لیتر آب و برای یک کیلوگرم گوشت گاو و گوساله نیز ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب لازم است ولی حداکثر میزان مصرف آب برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر است.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در سال‌های آتی و وضعیت حکمرانی آب که از سال ۲۰۵۰ به عنوان انقلاب آبی یاد می‌کنند، افزود: دنیا به این نتیجه رسیده که باید ۵۰ درصد از نیاز پروتئینی انسان‌ها از دریا تأمین شود.

گوزلی در خاتمه بر لزوم تلاش در راستای فرهنگسازی و گنجاندن حداقل یک وعده غذای آبزی در سفره‌های مردم تاکید کرد./مهر

 

نظرات