آب و غذا

افزون‌بر ۳ هزار طرح کشاورزی در کردستان وام بانکی دریافت کردند

افزون‌بر ۳ هزار طرح کشاورزی در کردستان وام بانکی دریافت کردند

آب و غذا

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال سه هزار و ۵۲۷ طرح کشاورزی در استان از محل ردیف‌های مختلف اعتباری، وام دریافت کردند.

پیمان اسکندری در شانزدهمین جلسه کارگروه توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی استان اظهار داشت: از محل ردیف‌های اعتباری سال ۱۴۰۰ هم ۶ هزار و ۵۵۵ طرح کشاورزی امسال در استان به بانک‌ها معرفی شده است که تا کنون به ۳ هزار و ۵۲۷ طرح افزون‌بر ۱۱ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال وام  پرداخت شد.

کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار، خط اعتباری مکانیزاسیون، تسهیلات گیاهان دارویی تبصره ۱۸، تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، تسهیلات رونق تولید، کمک‌های فنی و اعتباری و تسهیلات سرمایه ثابت صندوق توسعه ملی سال ۱۴۰۱ از جمله منابع تامین اعتبار این میزان وام بودند.

با پرداخت این میزان وام برای ۸۵۹ نفر شغل ایجاد و برای ۷۷۶ نفر هم تثبیت شغل شده است.

میزان وام پرداختی سرمایه در گردش حمایتی نهاده‌های دام، طیور و شیلات استان در سال جاری ۲ هزار و ۹۵۹ میلیارد و ۱۵۹ میلیون ریال است.

اسکندری با اشاره به اینکه بانک‌های کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ به طرح‌های کشاورزی هستند، گفت: از این محل در سال جاری به ۴۴۶ طرح کشاورزی سرمایه ثابت و سرمایه در گردش پرداخت شد.

انتظار می‌رود برآورد صحیحی از میزان نیاز تسهیلاتی طرح‌ها، اولویت و خط مشی‌های ابلاغی و رسته‌های پیشنهادی و راهنمایی صحیح متقاضیان وام انجام شود.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰  است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند./ایرنا

نظرات