معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان از انتقال تولید سبزی و صیفی به فضای گلخانه، برای سازگاری با شرایط کمآبی خبرداد.
اکبر طیبی از تامین ۲/۷ سبزی و صیفی کشور در استان زنجان خبر داد و افزود: سبزی و صیفی محصولات آببر هستند، هر سال بر اساس قیمت بازار یک نوسان قیمتی را داریم.
با این وجود متوسط سطح زیر کشت سالیانه ما در حوزه سبزیجات حدود ۲۰ هزار تا ۲۰ هزار و ۵۰۰ است.
طیبی در رابطه با برنامههای کاهش مصرف آب درحوزه سبزی و صیفی در زنجان افزود: یکسری از محصولات ما مثل گوجهفرنگی، فلفل، لوبیا سبز و باقالی به شکل نشایی کشت میشود.
کشت نشایی موجب صرفهجویی در مصرف آب و زودتر رسیدن محصول میشود.
در محصولاتی مثل سیبزمینی که امکان کشت نشایی ندارد، توسعه و ترویج محصولات کم آببر مثل پیاز در دستور کار است.
بحث اصلاح سیستم آبیاری از برنامههای مهم استان بوده که شروع شده است.
آبیاری عمده کشت سبزی و صیفی استان از نوع بارانی و تحت فشار است.
این نوع آبیاری کمترین آب را مصرف میکند و ۱۰۰ درصد اراضی ما به این شکل آبیاری میشود.
انتقال تولید سبزی و صیفی از فضای باز به فضای گلخانهای از سیاستهای اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان است.
استان ما بیشتر از تعهدات ابلاغیه به زنجان سعی در عملیاتی کردن توسعه گلخانهها داشته است. سال گذشته بالای ۳۰ هکتار توسعه گلخانهها را داشتیم./ایانا