زمینهای اطراف روستای «کولهسه» سردشت، اکنون به یکی از قطب های تولید سماق در این منطقه تبدیل شده است و بخش زیادی از درآمد و اقتصاد اهالی این روستا حول برداشت محصول سماق میچرخد.
به گزارش آب و غذا به نقل از خبرآنلاین ، سماق در شهرستان مرزی سردشت در مزارع شیبدار و دیمی و به صورت نهال و پاجوش کشت میشود که به دلیل رنگ و طعم مطبوع آن از سماقهای بسیار مرغوب در کشور است.
مردم این منطقه پیش از فرا رسیدن فصل پاییز (شهریورماه) خوشههای خشک سماق را از درختان جدا کرده و پس از آماده کردن آن را به بازار مصرف عرضه میکنند، هر چند ایام برداشت این محصول زیاد طولانی نیست اما قیمت مناسب و نیاز نداشتن به آبیاری و مراقبت خاص باعث توسعه باغات سماق در این منطقه شده است.
بارش سالانه مناسب، مقاومت نسبت به خشکسالی، نبود آفتی برای سماق باعث شده که این محصول به صورت دیم تولید شود و علاوه بر آن انسان در کاشت بخشی از باغات سماق این منطقه دخالتی نداشته است