آب و غذا

بازار میوه و تره‌بار شیراز در آستانه بحران

بازار میوه و تره‌بار شیراز در آستانه بحران

صنف میوه و تره‌بار شیراز در آستانه بحران است. کاهش قدرت خرید مردم و فعالیت گسترده دلالان، بقای این صنف را تهدید می‌کند. رئیس اتحادیه این صنف خواهان حمایت مسئولان برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنفی است.

به گزارش آب و غذا به نقل از تابناک ، وجود دلالان را یکی از مشکلات اصلی صنف فروشندگان میوه و تره بار شیراز دانست و گفت: میانگین سود میوه فروشان ما حدود ۲۵ درصد است که ۴ درصد آن در زمان خرید سوخت می‌شود؛ وجود دلالان زیاد در میدان میوه و تره بار و عدم خالص فروشی (فروش میوه با لحاظ شدن وزن سبد) در این امر سهیم است.

قیمت میوه نسبت به سال قبل افزایش ۳۰ درصدی داشته است و از آنجا که تورم موجب کاهش قدرت خرید مردم شده است، میوه فروشان میزان فروش کمتری دارند و برای اینکه نمی‌شود کالای خود را مانند کالا‌های دیگر نگه دارند، مجبور می‌شوند شب‌ها حراجی بزنند و زیر قیمت خرید میوه و تره بار خود را بفروشند.

صنف ما سفره مردم را از خود می‌داند، اما گرانی به ما تحمیل شده است؛ با همکاری سازمان سامان دهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز ۱۶ غرفه از مزرعه تا سفره در شیراز راه اندازی شده است و میوه و تره بار با ۵ درصد زیر قیمت میدان میوه و تره بار جهت رفاه مردم در این بازارچه‌ها عرضه می‌شود.

یکی از دلایل کاهش سود اعضای صنف ما افت بار و عدم سورتینگ میوه است و از آنجا که میوه فروش ارزش افزوده ندارد و هزینه‌هایی مانند خرید نایلون در فروشگاه خود را هم در کنار پرداخت مالیات، اجاره بها باید پرداخت کند، شاهد هستیم که اعضای صنف ما دچار مشکل می‌شوند و امسال حدود ۶۰ واحد صنفی این صنف تقاضای انصراف از ادامه کار داده‌اند.

رضایی پرداخت مالیات و افزایش آن را از مشکلات اصلی صنف میوه فروشان عنوان کرد و گفت: با هدف حمایت از این صنف لازم است اداره امور مالیاتی هزینه‌های پنهان مانند بیمه کارگر، خرید‌های جانبی مانند نایلون پلاستیکی برای عرضه میوه، اجاره بها را نیز برای میوه فروشان لحاظ کند و مالیات از سود حاصل شده از اعضای صنف دریافت شود.

مالیات یک واحد صنفی نسبت به سال‌های قبل ۱۰۰۰ برابر شده است و برخی واحد‌های صنفی ما ورشکست شده‌اند؛ دولت می‌تواند با هدف حمایت از اصناف در کاهش عوارض ورود کند، همچنین لازم است تا اینتاکد (ضرایب سود) به روز رسانی شود.

لزوم سامان دهی به وضعیت دروازه کازرون

رئیس این اتحادیه با تاکید بر لزوم سامان دهی وانت‌هایی که در سطح شهر به میوه فروشی اقدام می‌کنند هم گفت: تقاضای صنف میوه فروشان سامان دهی این وانت هاست که بسیاری از نقاط شهر را فرا گرفته‌اند؛ حق میوه فروشانی که دولت و قوانین دولتی هماهنگ بوده و عوارض و مالیات می‌دهند نباید این چنین ضایع شود.

رضایی در ادامه با گلایه از سینی‌هایی که در دروازه کازرون شیراز به فروختن میوه اقدام کرده‌اند هم اظهار کرد: با هدف حمایت از زندانیان جهادی، این سینی‌ها برای فروش میوه در اختیار آنها گذاشته شده، اما مشاهده می‌شود که برخی این سینی‌ها را اجاره داده‌اند؛ آن هم  در این منطقه از شهر که بسیار شلوغ است و مدت‌ها هم هست که مقرر شده تا مغازه‌های دروازه کازرون به بازار پروتئین منتقل شود، وجود این شلوغی جز اینکه این اتفاقات به اسم واحد‌های صنفی تمام شود نتیجه‌ای ندارد و خواستار رسیدگی به این مهم نیز می‌باشیم.

هفته‌ای حدود ۱۰ شکایت از موضوعات دروازه کازرون به اتحادیه صنف فروشندگان میوه و تره بار شیراز داریم که این شکایات در خصوص مواردی است که واحد صنفی نیستند و با بهداشت و سلامت مردم و جامعه بازی می‌کنند.

از تمام مسئولان استانی و شهر شیراز تقاضا داریم تا با سامان دهی مشکلاتی که اشاره شد اجازه ندهند شاهد این حجم از دستفروشی در شیراز باشیم؛ چراکه شیراز یک شهر گردشگر پذیر است و باید جلوه بصری خوبی داشته باشد.

نظرات