آب و غذا

بزرگترین نخلستان «مَجول» کشور در بشاگرد احداث می‌شود

بزرگترین نخلستان «مَجول» کشور در بشاگرد احداث می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را عامل توسعه اقتصاد و افزایش اشتغال در منطقه محروم بشاگرد دانست و گفت: در این راستا بزرگترین نخلستان «مجول» کشور با مساحت افزون‌بر ۲هزار هکتار با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان احداث می‌شود.

مسعود گرگیج در حاشیه بازدید از ظرفیت‌های بخش کشاورزی شهرستان بشاگرد اظهار کرد: طرح احداث بزرگترین نخلستان «مَجول» کشور در دشت پلپلک شهرستان بشاگرد به مساحت افزون بر ۲هزار هکتار با کشت تعداد ۳۶۰ هزار اصله نهال، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت سیزدهم در راستای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی این منطقه محروم است.
وی با اشاره به حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه کشاورزی استان بیان کرد: واگذاری اراضی مدنظر سرمایه گذار، فراهم سازی زیرساخت‌ها و تامین نهاده ها از جمله اقدامات انجام شده در منطقه دشت پلپلک شهرستان بشاگرد است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، در ادامه با بیان اینکه، تحقق اقتصاد کشاورزی، ماموریت اصلی سازمان جهاد کشاورزی است، افزود: تلاش داریم تا با کمک بخش خصوصی و مردم شهرستان، شکوفایی اقتصادی به همراه رفاه مردم در مناطق محروم نظیر بشاگرد، نمود عینی پیدا کند.

گرگیج، کشاورزی را از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: صنعت کشاورزی با تامین امنیت غذایی کشور می‌تواند فشارهای خارجی را بی‌اثر ساخته و از سوی دیگر با توسعه این صنعت، می‌توان اقتصاد مناطق محروم کشور را نیز بهبود بخشید.

به گفته برخی کارشناسان کشاورزی، در راستای توسعه ارقام تجاری، واردات مَجول از سال گذشته در هرمزگان آغاز شده است ‌و سه هزار اصله نهال کشت‌بافت مجول وارد و به مدت یکسال در گلخانه‌ها نگهداری می‌شود.

هر اصله این نهال با ارز دولتی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال قیمت دارد اما در راستای تشویق به توسعه کشت آن، یارانه دیگری نیز به مجول اختصاص یافته و سهم باغدار برای خرید هر نهال به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال کاهش یافته است.

مجموع سطح زیرکشت خرمای استان هرمزگان ۳۸ هزار هکتار با میانگین تولید سالانه ۱۹۶هزار تن است که از این میزان تولید سالانه حدود ۳۵هزار تن خرما به ارزش ۴۹میلیون دلار از هرمزگان به دیگر کشورهای جهان صادر می‌شود. استان هرمزگان رتبه چهارم تولید خرما و در شاخص سطح زیر کشت، رتبه سوم را کشور دارد.

نوبرانه خرما در کشور با برداشت رقم آلومِهتری از خرداد در میناب آغاز می شود و با رقم پیارُم در آذرماه و شهرستان حاجی آباد پایان می‌یابد./ایرنا

نظرات