آب و غذا

بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی خراسان رضوی آماده بهره‌برداری است

بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی خراسان رضوی آماده بهره‌برداری است

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی استان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته شده و آماده بهره‌برداری است که نیاز به ۴ هزار تن محصول دارد و می‌تواند کل تولیدات استان را جذب کند.

غلامحسین ساربان اظهار داشت: در حوزه سیاست‌های مربوط به آب، در زیربخش باغبانی خواسته‌ای که داشتیم و به هدف نیز نزدیک هستیم توسعه کشت گیاهان دارویی است، خراسان رضوی با 37 هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در سطح کشور جز استان‌های موفق در این حوزه است به طوری که سال گذشته توانستیم 22 میلیارد تومان از محل صندوق کارآفرینی امید تسهیلات توسعه کشت گیاهان دارویی جذب کنیم.

بعد از زعفران که اولین گیاه دارویی خراسان رضوی محسوب می‌شود، 70 درصد زیره کشور در خراسان رضوی و در سطح 23 هزار هکتار کشت می‌شود.

در کشت پنج محصول مقام اول کشور را داریم که زعفران، زیره، بالنگ، خاکشیر، فلفل قرمز از جمله این محصولات هستند.

بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی استان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته شده و آماده بهره‌برداری است که نیاز به 4 هزار تن محصول دارد و می‌تواند کل تولیدات استان را جذب کند.

در حوزه کاهش مصرف آب در باغبانی و توسعه گلخانه‌ها توجه ویژه داریم، گلخانه‌ها باید در جایی ایجاد شوند که جزو مراکز جمعیتی هستند و در مسیر شهرستان‌های مشهد، چناران، طرقبه شاندیر، نیشابور و سبزوار باید گلخانه ها را توسعه داد.

یکی از مدرن‌ترین گلخانه‌های کشور در خراسان رضوی با استفاده از گرمای کارخانه سیمان احداث شده که بالغ بر 500 تن در سال تولید دارد و می‌تواند از بستر گمرکات محصولات این گلخانه‌ها را به کشورهای همسایه رساند.

تسهیلات کم بهره و دراز مدت از خواسته‌های ما برای توسعه گلخانه‌ها است، چرا که در حال حاضر یک هکتار گلخانه مدرن 15 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.

ساربان رشد ضریب مکانیزاسیون استان را از 1.5 در 10 سال گذشته به 2.06 در سال 1401 دانست و گفت: خوشبختانه در 10 خط اعتباری گذشته 10 هزار دستگاه تراکتور و 20 هزار دستگاه دنباله بند در سطح استان توزیع شده است. ضمن اینکه توسعه استفاده از پهپادها و برداشت مکانیزه زعفران در اولویت برنامه های سال جاری است و در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد مراکز خدمات پهپادی در 5 نقطه از سطح استان هستیم و در حال حاضر 20 دستگاه پهپاد دربخش کشاورزی خراسان رضوی جذب شده است.

آفات و بیماری‌ها برای کامل کردن چرخه زندگی خود به محصولات گیاهی خسارت 280 گونه آفت و 110 گونه علف هرز مزارع و باغات استان را تهدید می‌کند که هر ساله کارشناسان مدیریت حفظ نباتات با مراقبت از مزارع، آگاهی دادن به کشاورزان و برگزاری کلاس‌های آموزشی فعالیت می‌کنند در همین راستا خسارت سن گندم در سال 91 حدود 1.25 درصد بوده که با اقدامات فوق به سال قبل به 0.2 درصد رسیده است./تسنیم

نظرات