فرماندار شهرستان رشت بکارگیری تکنولوژی هستهای در تحقیقات کشاورزی و صنعت را لازمه توسعه در این حوزهها دانست و گفت: میتوان با استفاده از این تکنولوژی ضمن عقیم کردن حشرات، مبارزهای بی ضرر و به دور از مضرات آفت کشهای شیمیایی و سموم دفع حشرات را برای حفاظت از محصولات به اجرا درآورد.
حمیدرضا امامپناهی امروز در جلسه بررسی راهکارهای تسریع در عملیات اجرایی مرکز هستهای پرتودهی کشاورزی شهرستان که با حضور دکتر احمدی معاون سازمان انرژی اتمی، اسحاقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران کل صمت و جهاد کشاورزی و جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در مرکز مطالعات کاربردی بذر و نهاده استان برگزار شد، بکارگیری تکنولوژی هستهای در تحقیقات کشاورزی و صنعت را لازمه توسعه در این حوزهها عنوان و اظهار کرد: با افزایش جهانی جمعیت و برنامهریزیهای صورت گرفته برای جوانسازی و فرار از چاه سالمندی در کشور، استفاده از تکنولوژی و تحقیقات جدید برای تامین خوراک جامعه آینده، امری ضروری بوده و تکنولوژی هستهای یکی از مهمترین شاخههای تحقیقاتی در این زمینه میباشد.
فرماندار رشت با اشاره به تاکید معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری جهت تسریع در مراحل اجرای طرح، افزود: با تشکیل کارگروهی متشکل از ادارات کل و دیگر دستگاههای مرتبط و تسهیلگر، پیگیر ارائه حمایتهای لازم و رفع موانع در راستای اجرای هر چه سریعتر مرکز هستهای پرتودهی کشاورزی رشت خواهیم بود.
وی اجرای این طرح را خدمت قابل توجه دولت مردمی ایران قوی به حوزه کشاورزی و صنعت استان توصیف و بر آگاهی رسانی در مورد مزایای این طرح تصریح کرد.
نماینده عالی دولت در مرکز استان با اشاره به جایگاه گیلان در میان ۱۰ استان برتر کشاورزی کشور، گفت: تکنولوژی هستهای با دارا بودن کاربردها و مزایای بسیار در کشاورزی و صنعت، نیاز ضروری و آینده نگرانه شهرستان رشت با دارا بودن ۵۲ هزار هکتار اراضی شالیزاری، حدود ۸ هزار هکتار اراضی باغی و پتانسیلهای فراوان دامداری، پرورش طیور و آبزیان است.
امامپناهی با بیان کاربردهای فراوان تکنولوژی و تحقیقات هستهای در کشاورزی، دامپروری، مدیریت منابع آبی، صنعت و دیگر حوزههای مهم، ادامه داد: هر ساله و در سرتاسر جهان شاهد وارد شدن خسارات فراوان به محصولات کشاورزی از ناحیه آفات و بیماریها هستیم و اخیرا گیلان نیز در معرض هجوم ملخهای غیربومی مهاجم قرار داشته است که میتوان با استفاده از این تکنولوژی ضمن عقیم کردن حشرات، مبارزهای بی ضرر و به دور از مضرات آفت کشهای شیمیایی و سموم دفع حشرات را برای حفاظت از محصولات به اجرا درآورد.
وی افزایش راندمان تولید، افزایش زمان نگهداری محصولات غذایی و کاهش آلودگی های میکروبی را از جمله کارکردهای تحقیقات هستهای در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی و دامی برشمرد.
امامپناهی با تاکید بر اهمیت تحقیقات هستهای در زمینه اصلاح نژاد دام و ارقام محصولات کشاورزی و باغی و همچنین کارکردهای مهم این تحقیقات در پرورش گونههای مقاوم و پربازده دامی و گیاهی، خاطرنشان کرد: با اصلاح نژادهای موجود میتوان به افزایش تولید قابل ملاحظهای در محصولات و فرآوردههای دامی مانند شیر دست یافت که ضمن تامین امنیت غذایی، منجر به افزایش درآمد فعالین این عرصه و بالا رفتن آمار اشتغال و رونق سرمایهگذاریها خواهد شد.