آب و غذا

بیش از ۸۰ هزار خانوار خراسان‌ شمالی در بخش کشاورزی فعالیت دارند

بیش از ۸۰ هزار خانوار خراسان‌ شمالی در بخش کشاورزی فعالیت دارند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بیش از ۸۰ هزار خانوار در استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند و این بخش یکی از مهم‌ترین پایه‌های اشتغال و اقتصاد استان به شمار می‌رود.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایسنا ، اسماعیل محمودآبادی اظهار کرد:  حدود ۴۵۲ هزار هکتار از اراضی استان در بخش کشاورزی قرار دارد که از این میزان، حدود ۳۲۰ هزار هکتار به صورت سالانه زیر کشت محصولات مختلف قرار می‌گیرد و حدود ۱۳۲ هزار هکتار نیز به صورت نکاشت یا آیش باقی می‌ماند.

از مجموع اراضی زیرکشت استان، حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی آبی و حدود ۱۸۰ هزار هکتار اراضی دیم است که ظرفیت قابل توجهی برای تولید محصولات زراعی و راهبردی در استان ایجاد کرده است.

محمودآبادی با اشاره به ظرفیت‌های تولیدی خراسان‌ شمالی در بخش زراعت و باغبانی گفت: گندم از مهم‌ترین محصولات استراتژیک استان در حوزه زراعت است و در بخش باغبانی نیز انگور بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است. همچنین زعفران از محصولات شاخص استان در حوزه گیاهان دارویی و محصولات با ارزش اقتصادی بالا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه خراسان‌ شمالی در تولید برخی محصولات کشاورزی کشور اظهار کرد:در زمینه کیفیت پیله تر، رتبه اول و تولید این محصول رتبه دوم کشور؛سطح و تولید زعفران، رتبه سوم کشور و  در عملکرد در واحد سطح این محصول رتبه اول کشور؛ سطح زیر کشت و تولید محصول پنبه، رتبه پنجم کشور؛کشت و توسعه گیاهان دارویی رتبه هفتم استان را برخوردار است.

در دو سال اخیر استان در زمینه سطح زیرکشت و تولید کاملینا به عنوان یکی از دانه‌های روغنی، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است که نشان‌دهنده ظرفیت مناسب استان برای توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر و اقتصادی است.

محمودآبادی با اشاره به برنامه‌های استان برای توسعه کشت‌های اقتصادی و فناوری‌های نوین گفت: توسعه گلخانه‌ها و گیاهان دارویی نیز با جدیت دنبال می‌شود و تلاش داریم با استفاده از ظرفیت‌های موجود، جایگاه خراسان‌شمالی را در این حوزه‌ها ارتقا دهیم.

تنوع محصولات کشاورزی، ظرفیت اراضی دیم و آبی، نیروی انسانی فعال و تجربه بهره‌برداران، زمینه مناسبی برای توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری و تقویت جایگاه خراسان‌شمالی در تولید محصولات راهبردی کشور فراهم کرده است.

نظرات