آب و غذا

تجاری‌سازی محصولات کشاورزی مازندران باید محقق شود

تجاری‌سازی محصولات کشاورزی مازندران باید محقق شود

دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به اراضی حاصلخیز و محصولات متنوع استان؛ مازندران را بهشت کشاورزی ایران خواند و بر ضرورت حمایت از تجاری سازی محصولات تأکید کرد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، محمد نوری در سفر به مازندران و دیدار با استاندار مازندران در ساری اظهار کرد: مازندران با ظرفیت‌های بی‌بدیل طبیعی، کشاورزی، گردشگری و صنعتی، می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی اقتصاد کشور بدل شود و مدیریت هوشمندانه استاندار، این مسیر را هموار کرده است.

وی سواحل دریای خزر، جنگل‌های هیرکانی و رودخانه‌های پرآب را سرمایه‌ای ملی دانست که با مدیریت درست می‌تواند ارزآوری گسترده‌ای برای کشور داشته باشد.

توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و صنایع تبدیلی در استان، آینده‌ای روشن برای اشتغال جوانان مازندرانی رقم خواهد زد.

به تعبیر دستیار ویژه رئیس جمهور، مازندران امروز در «گلدن‌تایم» خود قرار دارد و این فرصت تاریخی، با هدایت استاندار، می‌تواند به نقطه عطفی در تاریخ توسعه شمال کشور بدل شود.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است

نظرات