آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

تشریح برنامه های شیلات خوزستان برای سازگاری با کم آبی

تشریح برنامه های شیلات خوزستان برای سازگاری با کم آبی

آب و غذا

از بیمه محصولات تا بررسی روش های نوین آبزی پروری از برنامه های شیلات استان برای سازگاری با کم آبی اعلام شده است.

رئیس گروه ترویج شیلات و آبزیان اداره کل شیلات استان  با اشاره به برنامه های شیلات خوزستان جهت سازگاری با شرایط کم آبی در سال جاری گفت: برنامه ها و سیاست های اداره کل شیلات خوزستان در کوتاه مدت شامل روان سازی بیمه محصولات آبزی پروری، استمهال تسهیلات بانکی و ارائه کمک های بلاعوض، آموزش و اطلاع رسانی، تسهیلات مکانیزاسیون و برق دار کردن مزارع می شود.

همچنین تعریف ساز و کار و تعیین دقیق دبی استاندارد آب مصرفی، استفاده از آبزی پروری خرد، کشت های متراکم و مخزنی، ضرورت توجه به آموزش های کارشناسان و بهره برداران و توجه به مکانیزاسیون در بلندمدت، بهره مندی از گونه های جدید و اقتصادی با سرعت رشد بالا، تولید آبزی پروری در سواحل و قفس های دریایی، انجام مطالعات و بررسی روش های نوین آبزی پروری از طریق مشاورین و دانشگاهیان مطرح از دیگر برنامه های این اداره کل است.

وی در ادامه به آثار و پیامدهای کمبود منابع آبی بر روی صنعت آبزی پروری استان خوزستان اشاره و خاطرنشان کرد: پیامدهای کیفی شامل کاهش کیفیت آب ورودی، افزایش ظهور بیماری و تلفات، خشک شدن یا کم آبی شدید در تالاب ها، کاهش تولیدات آبزیان و اثرات منفی بر ذخیره گاه های ژنتیکی ماهیان بومی، کاهش آب ورودی به مزارع استان، غالب شدن گونه های مهاجم نظیر تیلاپیا یا میگوهای وحشی و افت تولید می شود.

گندمی با اشاره به آثار کمی کم آبی ها بر صنعت آبزی پروری گفت: پیامدهای کمی شامل کاهش میزان تولید ماهیان گرمابی ناشی از عدم آبگیری، خسارت ناشی از عدم حصول سود سالیانه مزارع، کاهش میزان تولید ماهیان گرمابی ناشی از تلفات خشکسالی، جرایم دیرکرد تسهیلات بانکی ناشی از کاهش درآمدها و گردش مالی ناقص سالیانه (میلیون ریال)، بیکاری و نیاز به جبران بیمه بیکاری توسط دولت خواهد بود.

وی در ادامه به پیشنهادات اداره کل شیلات خوزستان جهت مدیریت تولید در شرایط کم آبی اشاره کرد و گفت: فعالیت آبزی پروری در شرایط کمبود آب، حتی با اعطای مجوز به صورت محدود، باید با اعمال مدیریت تولید همراه باشد؛ از این رو بر فرآیند آماده سازی استخرهای پرورش ماهی (تخلیه کامل آب استخر، خشک کردن، مرمت و تعمیرات لازم، آهک‌پاشی، شخم زدن، صافی‌گذاری، کوددهی اصولی، آبگیری، بررسی وضعیت تولیدات طبیعی استخر و ...) نظارت دقیق باید صورت بگیرد.

ماهی دار کردن صحیح (رعایت تراکم مناسب کشت، رعایت ترکیب مناسب کشت و رعایت وزن مناسب رهاسازی)، پایش شرایط استخر در طول دوره پرورش و استفاده مناسب از دستگاه های سنجش فاکتورهای فیزیکوشیمیایی، غذادهی اصولی در طول دوره پرورش و ممانعت از انباشت غذای اضافی و یا کوددهی، رعایت اصول علمی در کاشت، داشت و برداشت در طول دوره پرورش و به حداقل رساندن هدررفت آب یا تعویض آب با اعمال مدیریت صحیح از دیگر مواردی است که در شرایط کم آبی باید رعایت شود./ایانا

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست