رئیس جهاد کشاورزی گیلان، بابیان اینکه برای سال زراعی جاری، ۱۷۵۰ تن انواع بذر گواهی شده و مادری در استان تولید شده است، گفت: این بذرها عاری از بیماری است.
صالح محمدی، یکی از شروط اصلی برای داشتن یک فعالیت کشاورزی خوب و زراعت محصول مطلوب را داشتن بذرهای استاندارد و گواهی شده دانست و اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست های پایداری تولید برنج در گیلان و براساس تصمیمات اتخاذ شده برای سال زراعی جاری، ۱۷۵۰ تن انواع بذر گواهی شده و مادری در استان تولید شده است.
وی با بیان اینکه هفت شرکت تولیدکننده این بذرهای گواهی شده را تولید کرده است، افزود: بیشترین میزان تولید مربوط به رقم هاشمی به دلیل درخواست شالیکاران است؛ همچنین ارقام آنام و گیلار و گیلانه و فجر و کیان و شیرودی نیز تولید شده که متناسب با شرایط زمین و منابع آب در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، بذرهای مذکور را علاوه بر کیفیت بالا، پر پتانسیل دانست و اضافه کرد: این بذرها زیر نظر کارشناسان فنی و محققین موسسه تحقیقات اصلاح و تولید نهال و بذر و موسسه تحقیقات برنج تولید شده و لذا شناسنامه دار بوده و محل و سال تولید و شرکت تولیدکننده آنها مشخص است.
محمدی یکی از ویژگی های بذرهای گواهی شده را عاری بودن از بیماری دانست و گفت: همچنین این بذرها از بذر علف های هرز که یکی از معضلات زراعت برنج است، عاری هستند و لذا یکنواختی در تولید و بازارپسندی برای مشتریان دارد.
وی از افزایش ۱۲ تا ۱۸ درصدی خوشه زنی محصول برنج با بذرهای گواهی شده خبر داد و خاطرنشان کرد: به دلیل جلوگیری از رقابت با علف هرز، مصرف آب نیز در شالیزار بهینه می شود.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان به شرایط سخت آبی در سال زراعی جاری اشاره کرد و متذکر شد: امسال بذر کیان که متحمل به تنش خشکی است را تولید کردیم و لذا کشاورزان در شبکه سد سفیدرود که سال گذشته با تنش آبی مواجه بودند، می توانند از این بذر استفاده کنند.
وی از کشاورزان خواست جهت تهیه بذر و خزانه گیری به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها و تعاونی های روستایی و بخش خصوصی مراجعه کرده و متناسب با سطح زیر کشت، بذر بگیرند./ایسنا