رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به تولید ۸۰۰ هزار تنی محصولات باغی در استان، گفت: ۸۵ درصد مساحت استان در بخش کشاورزی مدیریت و حفاظت میشود.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایسنا ، صالح محمدی در جلسه شورای کشاورزی استان گیلان، با بیان اینکه در هفته جهاد کشاورزی امسال ۴۰ پروژه عمرانی، خدماتی و تولیدی را به بهرهبرداری رساندیم، اظهار کرد: این پروژهها برای ۱۳۸ نفر اشتغال مستقیم و برای ۵۷۱ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرد و بالغ بر ۳۰۰۰ خانوار از آنها بهرهمند شدند.
وی با اشاره به سهم ۲۹.۵ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال استان گیلان، افزود: سالانه حدود ۳.۶ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و جنگل و مرتع در گیلان تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور سهم این استان است، تصریح کرد: ۸۵ درصد مساحت استان در بخش کشاورزی مدیریت و حفاظت میشود.
محمدی میزان کل تولیدات دامی استان شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و شیر را ۶۶۲ هزار تن دانست و اضافه کرد: میزان تولید محصولات زراعی و باغی استان نیز به ترتیب یک میلیون و ۶۸۲ هزار تن و ۸۰۰ هزار تن است.
وی با اشاره به تولید سالانه ۹۵۹۰ تنی گیاهان دارویی در گیلان، خاطرنشان کرد: گیلان رتبه اول را در تولید چای، فندق، پیله ابریشم، صنوبرکاری، مرغ اجداد گوشتی و بلوبری دارد؛ همچنین رتبه گیلان در تولید برنج، بادام زمینی، کیوی، آبزی پروری، گوشت ماهیان خاویاری و... دوم کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان رتبه استان در تولید مرکبات را پنجم کشور دانست و عنوان کرد: زیتون، برنج، کیوی، چای، فندق، بلوبری، گل و گیاهان زینتی، بادام زمینی، طیور و ماکیان، شیلات و آبزیان، پرورش گاومیش و گیاهان دارویی از جمله اولویتهای سرمایهگذاری محصولی در گیلان هستند.
وی رویکرد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی را از تولیدمحور به تجاری (سنتی به تجاری) دانست و ادامه داد: تاکید ما بر تکمیل زنجیرههای تولید/ارزش شامل برنج، کیوی، فندق، زیتون و آبزی پروری است.
محمدی با بیان اینکه نیازمند پایانه صادراتی محصولات کشاورزی، احداث سردخانه، سورتینگ و بستهبندی محصولات و مونتاژ و تولید ماشینآلات کشاورزی هستیم، یادآور شد: اجرای طرحهای الگوی کشت (برنج، چای، فندق، کیوی، زراعت چوب، گندم و جو)، کشاورزی قراردادی، رفع تداخل اراضی و سنددار کردن اراضی کشاورزی، کاشت یک میلیارد درخت و ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی از جمله سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در استان گیلان است.
وی از تولید ۲۴۰۰ تن بذر گواهی شده خبر داد و عنوان کرد: درجه مکانیزاسیون استان ۷۲.۳۸ درصد بوده و سال گذشته ۱۸۹ هزار هکتار کاشت مکانیزه و ۲۰۰ هزار هکتار برداشت مکانیزه محصول برنج را انجام دادیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تولید یک میلیون تن شلتوک در سال ۱۴۰۲ خبر داد و تاکید کرد: ۱۱۸ هکتار نیز کشت گلخانهای داریم.
وی با اشاره به تولید ۸۰۰ هزار تنی محصولات باغی در استان، اضافه کرد: ۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت فندق داریم و سالانه ۲۲ هزار تن برداشت میکنیم؛ سطح زیر کشت مرکبات استان نیز ۱۱ هزار هکتار بوده و میزان برداشت سالانه ۲۲۵ هزار تن است.
محمدی سطح زیر کشت کیوی را معادل ۷۳۵۱ هکتار با میزان برداشت ۲۲۴ هزار تن دانست و تاکید کرد: در بخش زیتون نیز با سطح زیر کشت ۹۲۹۶ هکتاری، شاهد تولید ۱۸ هزار تنی هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شناسنامهدار شدن ۱۱ هزار و ۴۷۲ هکتار از باغات استان خبر داد و متذکر شد: بالغ بر ۸۹.۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان را تجهیز و یکپارچه سازی کردیم؛ همچنین بیش از ۲۰۰۰ هکتار از مساحت آب بندانهای استان مرمت و بازسازی شد.
وی با اشاره به تولیدات دامی استان در سال ۱۴۰۲، عنوان کرد: ۳۰ هزار تن گوشت قرمز، ۳۲۶ هزار تن شیر خام، ۲۵۳ هزار تن گوشت مرغ، ۲۳ هزار تن تخم مرغ و ۴۶۸۵ تن عسل تولید شده است.