رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه جهادکشاورزی گلستان گفت: خروج کمباین و سایر ادوات کشاورزی مرتبط با برداشت گندم و جو تا رسیدن به میانگین برداشت ۸۵ درصدی کشتزارها از استان ممنوع است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، مریم برزنونی اظهار کرد: گندم، بیشترین سطح زیرکشت محصولات پاییزه گلستان را تشکیل میدهد و میانگین پیشرفت برداشت این محصول از کشتزارها حدود ۷۵ درصد است اما برداشت در نوار شمالی استان از جمله گمیشان ۱۰۰ درصد و آق قلا و ترکمن ۹۲ درصد انجام شد.
جهادکشاورزی گلستان برای مدیریت برداشت محصولات پاییزه و رفع نگرانی بهرهبرداران استان در تهیه کمباین، علاوه بر منع خروج این ماشینآلات به سمت سایر استانها، کمباینها را به نواحی جنوبی مانند گالیکش و مینودشت که در برداشت محصول عقب هستند، هدایت میکند.
سختی در تامین کمباین مورد نیاز استان وجود ندارد.
برزنونی با اشاره به افزایش تولید ناشی از بارش مطلوب پاییز و زمستان سال گذشته گفت: کمباین برای برداشت هر هکتار گندم به زمانی در حدود یک تا ۱.۵ ساعت نیاز دارد ولی به سبب تولید خوب امسال، این زمان به ۲ تا ۲.۵ ساخت خواهد رسید.
وی در خصوص افزایش قیمت برداشت محصول از سوی کمباینداران، افزود: علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح، در برخی کشتزارها خوشهها بهدلیل اثرپذیری از بارش و تگرک، روی زمین خوابیده و در اثر آن برداشت محصول به زمان بیشتری نیاز دارد که دریافت دستمزد برداشت محصول از این گونه مزرعه به صورت توافقی است.
در شرایط عادی هر دستگاه کمباین میتواند روزانه ۱۰ هکتار محصول جمعآوری کند.
طبق اعلام ستاد برداشت محصولات کشاورزی گلستان نرخ برداشت گندم و جو به صورت هکتاری در اراضی دیم و آبی با کمباین متوسط داخلی ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۱۷ میلیون ریال، با کمباین نیمه سنگین ۱۱ میلیون و ۱۸ میلیون ریال و کمباین سنگین (وارداتی) ۱۹ میلیون و ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و کرایه برداشت دانه روغنی کلزا در هر هکتار با کمباین متوسط (داخلی) مجهز به هد برداشت ۲۸ میلیون ریال، کمباین نیمه سنگین دارای هد برداشت ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و کمباین سنگین (وارداتی) مجهز به هد برداشت ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.
همچنین هنگام برداشت محصول در زمینهای شیبدار و سنگلاخی ۲۰ درصد و در راستای کاهش ضایعات در مرحله بوجاری و در صورت نصب غربال مخصوص کلزا روی کمباین ۱۰ درصد به این قیمت افزوده میشود.
در سال زراعی جاری، سطح ۳۸۶ هزار هکتار گندم، ۸۰ هزار هکتار جو و ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار دانه روغنی کلزا در گلستان قابل برداشت است و جهادکشاورزی گلستان سه هزار کمباین را برای برداشت این محصولات ساماندهی کرد.