آب و غذا

صرفه‌جویی در مصرف آب مهمترین دستاورد اجرای الگوی کشت در کردستان است

صرفه‌جویی در مصرف آب مهمترین دستاورد اجرای الگوی کشت در کردستان است

آب و غذا

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: صرفه‌جویی در مصرف آب به میزان یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزار متر مکعب در هکتار، مهمترین دستاورد اجرای الگوی کشت در کردستان است.

پیمان اسکندری در سومین جلسه هماهنگی و برنامه‌ریزی الگوی کشت در سنندج اضافه کرد: بر اساس برآورد انجام شده با اجرای الگوی کشت در هر هکتار کشت نشایی سه هزار مترمکعب و هر هکتار نباتات زراعی با نیاز آبی پایین هم چون کلزا، سورگوم و ارزن یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب صرفه‌جویی می شود.

وی به ضرورت کاهش مصرف آب اشاره کرد و یادآور شد: در سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳، سطح محصولات آب بر مانند نباتات علوفه ای، سبزی و صیفی در استان کاهش و سطح دانه های روغنی و حبوبات افزایش یافت.

کاهش آب مصرفی در واحد سطح، حفظ و ارتقای شاخص های اقتصادی و تجاری، پایداری الگو و سطح گیاهان چندساله و توسعه کشت گیاهان پاییزه از جمله رویکردهای مورد نظر برای اجرای طرح الگوی کشت است.

وی با اشاره به اینکه شناسنامه دار کردن و اثبات مالکیت زمین و هویت دار کردن شغل کشاورزی از دیگر مهمترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است افزود: انتظار می‌رود مرکز تحقیقات کشاورزی استان به بررسی و تعیین نیاز آبی گیاهان زراعی، تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی و ارائه توصیه‌های فنی برای ارتقای نفوذ دانش و دستیبای به عملکرد در هکتار پیش بینی شده بپردازد.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

/ایرنا

نظرات