مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: آمادهایم تا به مکانهایی که دارای مجوز از جهاد کشاورزی هستند مجوز گردشگری کشاورزی را ارائه کنیم.
به گزارش آب و غذا به نقل از میراث آریا ، محمود مرادی نراقی در بازدید از طرح گردشگری زراعت، مجاور قزل پارک اراک گفت: استان مرکزی ظرفیتهای بینظیر کشاورزی و گردشگری دارد که تلفیق آنها با یکدیگر میتواند موجب تحول در اشتغال و اقتصاد استان و محرکی نو برای توسعه صنعت گردشگری شود.
از مجموعه گردشگری کشاورزی (آگروتوریسم) در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار با حجم سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان بازدید شد.
مرادی نراقی با اشاره به اینکه هماهنگیها و راهنمایی های لازم در بازدید از این طرح ارائه شده است، افزود: طرح تکمیلی این مجموعه شامل استخر، دریاچه، رستوران، مراکز اقامتی باغ ها و نهالستان ها و درختان میوه است که انجام این طرح در ۲۰ کیلومتری اراک در مجاورت قزل پارک توسط بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
گردشگری کشاورزی از جمله ظرفیتهای فراموش شده صنعت گردشگری به شمار میرود که توسعه آن نیازمند شناسایی، تدوین طرح جامع و فراهم کردن زیرساختهای این بخش است.
گردشگری کشاورزی (آگروتوریسم) نوعی گردشگری است که در آن، گردشگران با خانوارهای روستایی و کشاورزان زندگی کرده و علاوه بر آموزش نحوه فعالیتهای کشاورزی و زندگی در کشتزارها و مناطق کشاورزی، در کار سنتی کشاورزی نیز مشارکت میکنند.
کشاورزان در این نوع از گردشگری شرایطی را در مزرعه خود فراهم میکنند که مسافران بتوانند اقامت شبانه، پذیرایی، تغذیه دام و تغذیه دستی جانوران اهلی روستایی، اسبسواری و تعامل مستقیم با مزرعه و بسیاری از فعالیتهای کشاورزی را تجربه کنند.
گردشگری کشاورزی با نهادینه کردن این بخش از صنعت توریسم در مناطق روستایی با توجه به ظرفیتهای استان، راهی موثر برای تحقق تولید پایدار و درآمد اقتصادی کشاورزان به ویژه کشاورزان خرده مالک است و با توسعه این بخش از گردشگری میتوان به مهاجرت معکوس نیز امیدوار بود.