رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سه مزرعه نوآور و هشت پایگاه نوآوری در استان مرکزی شناسایی و راهاندازی شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل ایرنا ، علی صفری بیان کرد: کشاورزانی که یک نوآوری را به کار میگیرند که به تبع آن راندمان افزایش پیدا کند، مصرف آب کاهش داشته باشد، افزایش تولید رخ بدهد، شوری آب از بین برود یا هر اقدام دیگری که پیش از آن انجام نشده و در سطح خود خلاقانه و نوآور باشد، به عنوان کشاورز نوآور معرفی میشود.
مزرعههای نوآور در استان مرکزی شناسایی و به پارک علم و فناوری معرفی میشوند و به عنوان واحد نوآور مجوز دریافت میکنند، در کنار این شناسایی دورههای آموزشی برای کشاورزان در نظر گرفته میشود و کشاورز نوآور به سایرین برای به کارگیری تکنیک آموزش لازم را ارائه میدهد.
رییس سازمان جهاد کشارزی استان مرکزی در خصوص فواید این برنامه تصریح کرد: آموزش کشاورزان به یکدیگر و در محل اجرای طرح اثرگذاری بیشتری دارد، از طرفی به کارگیری خلاقیت در کشاورزی زمینه توسعه این بخش را فراهم میسازد.
سه کشاورز نوآور مزارع نوآور را در استان شکل دادهاند و این مزارع با برنامهریزی صورت گرفته مورد بازدید توسط کشاورزان قرار میگیرد که به عنوان الگو معرفی و اقدام انجام شده در دیگر مزارع نیز به کار گرفته شود.
وی در خصوص پایگاههای نوآوری نیز گفت: مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گونههای رقمهای شناسایی شده از محصولات مختلف از جمله گندم را در مزارعی که خود کشاورز داوطلب اجرای طرح میشود کشت میکنند، کشتها به این صورت است که رقمهای مختلف کنار یکدیگر قرار میگیرند و تفاوت تولید و میزان انرژی مصرفی مشخص میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به فعالیت هشت پایگاه در این استان، ادامه داد: پایگاه نوآوری مزرعه فراهان یکی از این موارد است، در این مزرعه ۱۰۰ لاین محصولاتی از جمله گندم، ماش، گیاهان دارویی، نخود علوفهای، نخود محلی و جو در رقمها و و شیوههای مختلف کاشته شده و تفاوت محصول کنار یکدیگر مشخص شده است.
محصول برداشت شده از این مزارع به خود کشاورز داوطلب تعلق میگیرد و برای آشنایی کشاورزان با شیوههای نوین کاشت و ارقام مختلف کلاسهای آموزشی در این مزارع برگزار و از نزدیک نتیجه مورد نظر مشاهده میشود که به مراتب تاثیرگذاری بیشتری دارد.
کلاس آموزشی در پایگاه فراهان برگزار و کشت مرسوم و سنتی با کشت مستقیم انجام شده، مصرف کودهای پایه و ریز مغذیها و استفاده از بذور بذرمال شده، برای کشاورزان توضیح و از نزدیک نتیجه را مشاهده کردند.
پایگاه و تشویق کشاورزان به نوآوری در طرح مزرعه نوآور کشاورزی را به سمت استفاده از شیوههای نوین هدایت میکند که در نهایت مصرف انرژی به حداقل کاهش و از طرفی کیفیت و رواندمان افزایش پیدا میکند.