آب و غذا

منطقه گردشگری چپقلی ظرفیت تبدیل شدن به یکی از نقاط ویژه طبیعی کشور را دارد

منطقه گردشگری چپقلی ظرفیت تبدیل شدن به یکی از نقاط ویژه طبیعی کشور را دارد

استاندار مرکزی گفت: منطقه گردشگری چپقلی با توجه به اقدامات انجام‌شده و ظرفیت‌های طبیعی موجود، توانایی تبدیل شدن به یکی از نقاط ویژه و شاخص طبیعی کشور را در سال‌های آینده دارد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، مهدی زندیه‌وکیلی در بازدید از منطقه چپقلی افزود: حدود ۱۰ تا ۱۱ سال پیش اجرای طرح توسعه فضای سبز و کاشت درخت در این منطقه آغاز شد و در ادامه، تمامی پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی منابع طبیعی استان مورد توجه قرار گرفت.

این طرح از جمله اقدامات خاص در حوزه منابع طبیعی به شمار می‌رود و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن، استفاده از گونه‌های کم‌آب‌بر یا به‌اصطلاح دیم است که در سال‌های ابتدایی نیازمند مراقبت و آبیاری هستند، اما پس از استقرار، می‌توانند با میزان طبیعی بارندگی منطقه به حیات خود ادامه دهند.

استاندار مرکزی با اشاره به موقعیت جغرافیایی این طرح گفت: منطقه چپقلی در کریدور ورودی جریان هوا به شهر اراک قرار دارد؛ مسیری که آلودگی صنایع مستقر در شهرستان شازند به سمت اراک منتقل می‌شود.

درختان کاشته‌شده در این مسیر می‌توانند نقش مؤثری در بهبود شرایط تنفسی و کاهش بخشی از آلودگی‌ها ایفا کرده و تأثیر مثبتی بر کیفیت هوای شهر اراک داشته باشند.

این منطقه از گذشته به‌عنوان یک محدوده گردشگری شناخته می‌شده و دره چپقلی و آب معدنی موجود در آن همواره مورد توجه مردم بوده است.

علاقه‌مندی عمومی و اقداماتی که توسط همکاران اداره‌کل منابع طبیعی انجام شده، به‌تدریج بر ظرفیت‌های گردشگری این منطقه افزوده است.

با تداوم این روند، پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده چپقلی به نقطه‌ای خاص در سطح کشور تبدیل شود، منطقه‌ای که هم از ظرفیت جنگلی برخوردار است و هم طبیعت بکر و ویژه خود را حفظ کرده است و گونه‌های انتخاب‌شده نیز کاملاً متناسب با شرایط اقلیمی، بارندگی و ویژگی‌های منطقه هستند.

استاندار مرکزی با تأکید بر ضرورت نگهداری طرح گفت: توسعه و رسیدگی به این منطقه در شرایط کنونی برای شهر و استان بسیار ضروری است، اقدامی که تاکنون انجام شده ارزشمند است، اما تداوم موفقیت آن نیازمند نگهداری مستمر است، چراکه در صورت غفلت، این منطقه در معرض آسیب قرار می‌گیرد و نگهداری آن حتی از مرحله کاشت نیز اهمیت بیشتری دارد.

همکاران اداره‌کل منابع طبیعی به‌تنهایی در حال فعالیت هستند و لازم است سایر دستگاه‌ها و ذی‌نفعان نیز در این مسیر مشارکت داشته باشند.

با توجه به اینکه این منطقه از نظر تقسیمات سیاسی در محدوده دو شهرستان شازند و اراک قرار دارد، هر دو شهرستان باید در امر نگهداری و حمایت از این طرح سهیم باشند تا به نتیجه مطلوب برسد.

چهار تا پنج سال ابتدایی اجرای چنین طرح‌هایی با دشواری‌هایی همراه است و بسیاری از شهروندان که تاکنون از این منطقه بازدید نکرده‌اند، شاید از احداث چنین پارک وسیع و مهمی آگاهی نداشته باشند و این اقدام، کاری در سطح ملی و ارزشمند است که با تلاش همکاران اداره‌کل منابع طبیعی به ثمر نشسته و شایسته قدردانی است.

نظرات