آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران در تربت‌حیدریه افتتاح شد

نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران در تربت‌حیدریه افتتاح شد

آب و غذا

نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران عصر روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور مسوولان کشوری و استانی در تربت‌حیدریه افتتاح شد.

 مدیر عامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران و انبار سپرده کالایی بورس زعفران تربت‌حیدریه در این مراسم گفت: بانک ژن زعفران با هدف انجام کارهای مطالعاتی در پیوند با ساختار ژنتیکی زعفران ایجاد شده‌ است.

سید احسان مصطفوی با بیان اینکه تاکنون در هیچ کشوری چنین بانکی ایجاد نشده است، افزود: هدف از ایجاد این بانک تحقیقاتی رسیدن به یک گونه خاص زعفران است تا با نام برند "زعفران ایرانی" در سازمان خواروبار جهانی به ثبت برسد.

همچنین به دنبال آن هستیم با انجام دستکاری‌های ژنتیکی زعفرانی تولید شود که تنها در محیط جغرافیایی ایران به عمل آید و پیاز آن در هیچ اقلیمی خارج از ایران، رشد نکند.

در این بانک ژن، پیاز زعفران از ۵۶ اقلیم مختلف ایران جمع‌آوری شده و بزودی پیاز زعفران از ۱۰ کشور تولیدکننده زعفران نیز، به این پژوهشگاه منتقل خواهد شد.

بانک ژن زعفران با صرف ۲ میلیارد تومان اعتبار در زمینی به مساحت سه هکتار دایر شده است و بزودی در ۲ هکتار دیگر فعالیت‌های پژوهشی گسترش خواهد یافت./ایرنا

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست