معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: نیاز آبی کشت تابستانه برای ۳۲۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان پنج میلیارد متر مکعب برآورد شده که امیدواریم با همکاری کشاورزان بهترین کشت را داشته باشیم.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، عبدالرضا سید احمدی بیان کرد: با برگزاری نشستهای متعدد شورای کشاورزی، برنامه کشت تابستانه نهایی شده و اجرا می شود.
بر اساس برنامه کشت تابستانه، ۲۵۴ هزار هکتار سطح کشت محصولات فصلی زراعی استان شامل برنج، ذرت، حبوبات (ماش و لوبیا) , دانههای روغنی (کنجد و سویا) و سبزی و صیفی خواهد بود.
گیاهان دارویی شامل یونجه، باغات و نخیلات نیز در سطح ۷۱ هزار هکتار کشت خواهد شد که در مجموع ۳۲۶ هزار هکتار محصولات تابستانه، زیر پوشش قرار خواهد گرفت و نیاز آبی این محصولات پنج میلیارد متر مکعب آب برآورد شده است.
نهادههای مورد نیاز کشاورزان تهیه و میتوانند کود موردنیاز خود را از مراکز کشاورزی تهیه کنند.
سوخت موردنیاز کشاورزان نیز در ابتدای ماه جاری شارژ میشود و بهرهبرداران میتوانند میزان مورد نیاز خود را از طریق مراکز جهاد کشاورزی دریافت کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه کشت شلتوک در تمام حوضهها انجام میشود بیان کرد: در ۲ حوضه مارون و کرخه به علت محدودیتهای آبی اعلام شده توسط سازمان آب و برق و پایداری کشت محصولات پاییزه به عنوان کشت عمده کشاورزان، محدودیت اعلام شده و ۱۳ هزار هکتار کشت معیشتی برنج به روش خشکهکاری در حوضه کرخه در نظر گرفته شده است.
انتظار میرود کشاورزان با مدیریت مصرف آب و کشت به روش خشکهکاری کمک کنند کشت پاییزه بدون محدودیتی داشته باشیم.
در حوضه مارون نیز محدودیت آبی بیشتری وجود دارد زیرا ۱۳ تا ۱۵ هزار هکتار نخیلات در این منطقه وجود دارد که آب آنها باید تامین شود.
بنابراین برای این منطقه پنج هزار هکتار کشت شلتوک معیشتی تابستانه در نظر گرفته شده که با ایجاد قرارگاههای شهرستانی نظارت کامل بر این کشت انجام خواهد شد.