آب و غذا

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در دزفول آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول پخت نان با آرد کامل را راهکار ارتقای کیفیت نان دانست و گفت: پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در نانوایی‌های شهرستان دزفول آغاز شد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، بهروز قمرزادهافزود: آرد کامل محصول آسیاب کردن کامل گندم است و همه اجزای گندم از جمله مغز، جوانه رویان و سبوس را در بر می‌گیرد، که به دلیل برخورداری این نوع آرد از فیبر بالا، پروتئین‌، مواد معدنی و ویتامین‌ها دارای ارزش‌های غذایی بالایی است.

وی ارتقای کیفیت نان را یکی از مطالبه‌های مهم مردم دزفول دانست و ادامه داد: آرد کامل به دلیل دارای بودن ارزش غذایی بالا علاوه بر بهبود کیفیت نان در سلامت سیستم گوارش و کنترل قند خون نقش بسزایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه هم اکنون هفت واحد نانوایی بربری در این شهرستان از آرد کامل برای تولید نان رژیمی استفاده می‌کنند، تصریح کرد: نان تافتون اصلی‌ترین نان سفره مردم در دزفول است به همین دلیل تولید نان تافتون با استفاده از آرد کامل گندم به صورت آزمایشی در یکی از واحدهای نانوایی شهرستان آغاز شد.

میان اجزای زنجیره تولید نان در دزفول برای ارتقای کیفیت نان تولیدی در این شهرستان هم افزایی ایجاد شده است که در این راستا کارخانه آرد شهرستان به زودی تولید آرد کامل را افزایش می‌دهد و این آردها با همکاری نانوایی‌های منتخب نان تافتون رژیمی در اختیار همشهریان قرار می‌گیرند.

نشست کارشناسی و تخصصی پیرامون ارتقای کیفیت نان‌های تولیدی در دزفول در راستای استفاده از روش‌های علمی برای بهبود کیفیت نان تولیدی شهرستان برگزار شد و استمرار این نشست‌های تخصصی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های علمی بسیار بالای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد و دانشگاه علوم پزشکی دزفول پژوهش‌های متنوع و گسترده‌ای پیرامون روش‌های بهبود کیفیت و سلامت نان انجام داده‌اند که اجرایی کردن نتایج این پژوهش‌ها می‌تواند موجب بهبود چشمگیر کیفیت نان در دزفول شود.

گندم تولیدی در خوزستان با داشتن بالاترین پروتئین و گلوتن مرطوب به طور کامل برای تولید نان مرغوب مناسب است.

بهره‌گیری از روش‌های نوین علمی، بسترسازی برای ورود شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد کارگاه‌های آموزشی به منظور اصلاح روش پخت، تجهیز نانوایی‌ها، بالا بردن کیفیت دستگاه‌های پخت و همچنین استفاده از آرد کامل به منظور تولید نان مرغوب یا رژیمی از جمله اقدامانی است که می‌تواند موجب تحولی در این صنعت شود.

دستاوردهای این نانوایی‌های منتخب در تولید نان با آرد کامل استخراج شد و این الگو در ماه‌های آینده به تمام نانوایی‌های شهرستان گسترش می‌یابد.

نظرات