مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: کشت قراردادی گندم در این استان عملیاتی شد و تاکنون با مشارکت ۱۲ کشاورز در ۵۶ هکتار این نوع کشت را داشتهایم.
محمد رزقی افزود: به دلیلی یکسری مشکلات این برنامه در استان ما دیرتر و از هفته گذشته اجرایی شد اما کشاورزانی که کشت پاییز گندم خود را انجام دادهاند یا از این پس انجام خواهند داد برای امضای قرارداد کشت قراردادی گندم به سایت شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه کنند.
کشاورزان در صورت تمایل پس از ورود به سامانه اختصاصی کشت قراردادی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مراحل ثبتنام و امضای الکترونیکی قرارداد را با اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی انجام داده و در ادامه با پرینت (برگ چاپی) قرارداد برای دریافت کود و سایر تسهیلات به مراکز خدمات و حمایتی محل سکونت خود مراجعه کنند.
۱۰۰ درصد بهای کود ازته و ۵۰ درصد بهای کود فسفاته و کود پتاسه بهصورت نقد محاسبه شده و بقیه تسهیلات از بهای گندم تحویلی کشاورز در فصل خرید کسر و تسویه خواهد شد.
همچنین بدون مراجعه و پرداخت وجه در دفاتر بیمه ۲۰ درصد سهم بیمه کشاورزانی که در کشت قراردادی سال جاری مشارکت کنند کمتر از دیگر کشاورزان است.
رزقی با اشاره به اینکه یکی از حمایتهای دولت در طرح الگوی کشت، کشت قراردادی محصولات کشاورزی است گفت: در این طرح یارانه بذر، کود و بیمه مشمول کشاورزان میشود و در آخر هم دولت محصول تولیدی کشاورزان را خریداری میکند.
در سال جاری براساس الگوی کشت باید تولید در سطح را افزایش دهیم که در این خصوص اقدامات تغذیه، آبیاری نوین و اقدامات بهزراعی در دستور کار قرار گرفته است.
سال گذشته میانگین برداشت گندم از هر هکتار در استان ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم بوده که باید در سال جاری به چهار هزار کیلوگرم برسد.
امسال ۳۷ هزار و ۲۰۰ هکتار کشت پاییزه محصولاتی از جمله گندم و جو در استان انجام شده که از این مقدار ۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار گندم و ۲۱ هزار و ۱۰۰ هکتار جو بوده است.
رزقی با بیان اینکه کشت پاییز در خراسان جنوبی از شهریور آغاز میشود و تا پایان آذر ماه ادامه دارد افزود: در سال جاری برنامه ابلاغی به استان کشت ۴۱ هزار و ۳۴۵ هکتار غلات بوده که ۹۰ درصد آن محقق شده است.
برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص کشت پاییز غلات تا پایان آذر ماه در استان محقق خواهد شد و در کشت پاییزه امسال همچنین کشاورزان ۵۹ هکتار گلرنگ و ۴۰ هکتار کلزا را انجام دادهاند.
امسال تولید هزار و ۷۰۰ تن بذر گندم و جو برای مصرف استان و استانهای دارای اقلیم مشابه از جمله خراسان رضوی، کرمان، سیستان و بلوچستان، اصفهان، قم و یزد توسط جهاد کشاورزی استان در دستور کار قرار گرفته و برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به استان است.
همچنین امسال در بیش از ۳۰۰ هکتار از مزارع گندم خراسان جنوبی آبیاری به روش طیف در راستای افزایش بهروری انجام خواهد شد که این روش آبیاری با کاهش مصرف آب، افزایش بهرهوری را به همراه دارد.
رزقی با اشاره به اقدمات ترویجی و آموزشی جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر هشت سایت ترویجی گندم و ۱۳ سایت ترویجی جو در این استان فعال است که این سایتها در راستای انتقال یافتههای جدید کشاورزی به بهرهبرداران، تامین امنیت غذایی پایدار و توسعه کشت ارقام گندم متناسب با اقلیم راهاندازی شدهاست./ایرنا