آب و غذا

یک تفکر غلط سبب آتش سوزی در جنگل های پلدختر شد

یک تفکر غلط سبب آتش سوزی در جنگل های پلدختر شد

فرمانده یگان حفاظت ازمنابع طبیعی با اشاره به یک تفکر غلط دربین کشاورزان گفت:برخی کشاورزان به تصور حاصلخیز شدن خاک مبادرت به آتش زدن مزارع می کنند که حریق جنگل پلدختر مربوط به این موضوع است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، ۱۷ ژوئن مصادف با ۲۸ خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی خشکسالی است. امروز همایش مقابله با بیابان‌زایی در سازمان منابع طبیعی آبخیزداری کشور برگزار شد. سرهنگ علی ملکی. آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در جمع خبرنگاران درباره آتش سوزی جنگل‌های پلدختر گفت: تراکم گیاهی در منطقه زاگرس رو به خشکی گذاشته و این امر شدت حریق‌ها را در این منطقه بیشتر کرده است.

بر اساس مطالعات یک دهه گذشته آتش سوزی‌ها ۹۵ درصد حریق‌های اتفاق افتاده در سطح کشور عامل انسانی داشته از این آمار ۹۰ درصد غیر عمدی و ۵ درصدی عمدی رخ داده است.

در خصوص آتش‌سوزی جنگل‌های پلدختر نگاه غلط برخی کشاورزان سبب چنین حریقی شده است. برخی کشاورزان معتقدند با آتش زدن زمین می‌توان خاک را حاصلخیز کرد. در این منطقه یکی‌از کشاورزان مبادرت به آتش زدن مزرعه خود کرده که این آتش به جنگل‌ها سرایت پیدا کرد.

از ابتدا سال ۴۲ فقره آتش سوزی در کشور گزارش شده که در این خصوص ۱۷ نفر شناسایی شدند و اقدامات قانونی درباره آنها در حال انجام است.

بر اساس موارد قانونی مجازات اسلامی آتش زدن مزرعه غیرقانونی بوده و با آن برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه حریق در مناطق جنگلی کشور رو به فزونی است، عنوان کرد: تراکم گیاهی و خشکسالی سبب افزایش آمار آتش سوزی‌ها در کشور شده است و نیاز به تذکر است که آتش سوزی مزارع منجر به حاصلخیزی زمین نشده بلکه منجر به از بین رفتن ریزمغذی‌ها شده و خسارات را بیشتر می‌کند.

در برخی استان های کشور از جمله خوزستان مواجه با این پدیده هستیم. کشاورزان در این استان به دلیل آب فراوان برنج کشت می‌کنند و برای حاصلخیزی زمین‌ها مزارع را آتش می‌زنند.

نظرات