آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

۲۸ هزار تن محصول سیر در منطقه مغان استان اردبیل برداشت شد

۲۸ هزار تن محصول سیر در منطقه مغان استان اردبیل برداشت شد

برداشت محصول سیر در شهرستان پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان در شمال استان اردبیل که از حدود ۱.۵ ماه پیش آغاز شده بود، پایان یافت و بنا اعلام سازمان جهاد کشاورزی این استان، امسال بیش از ۲۸ هزار تن از این محصول برداشت شده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: امسال حدود ۹۶۸ هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل به زیر کشت محصول سیر رفته بود که از این اراضی بالغ بر ۲۸ هزار تن محصول برداشت شد.

غفور آقایی با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی سطح زیر کشت و در نتیجه کاهش برداشت این محصول از مزارع سیر استان اردبیل نسبت به ۲ سال پیش گفت: کاشت محصول سیر در همه شهرستان‌های این استان رواج دارد ولی بخش زیادی از سیر استان در منطقه مغان به خصوص در اراضی زراعی شهرستان پارس‌آباد کشت می‌شود.

وی میانگین برداشت سیر در هر هکتار از مزارع استان اردبیل در سال جاری را ۲۹.۱ تن اعلام و بیان کرد: برداشت محصول در مزارع استان اردبیل پایان یافته و محصول برداشت شده نیز روانه بازار مصرف داخلی و خارجی شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان این که قیمت فعلی محصول سیر برداشت شده رضایت نسبی کشاورزان را تامین کرده است، اظهار کرد: امسال محصول سیر خام و تر برداشت شده در مزارع قیمت مناسبی داشت و کشاورزان نسبت به سال‌های قبل گلایه کمتری نسبت به بازار این محصول داشتند.

وی با اشاره به افزایش هزینه تولید محصول کشاورزی به خصوص در ۲ سال اخیر افزود: امسال نیازی به مداخله برای خرید تضمینی محصول احساس نشده و خرید و فروش محصول توسط تولیدکنندگان و خریداران بخش خصوصی انجام شد.

آقایی همچنین با اشاره به کاهش سطح زیر کشت سیر در استان از سه هزار هکتار چهار سال پیش به کمتر از یک هزار هکتار در سال جاری، علت این کاهش را، شرایط قیمت محصول در فصل برداشت محصول در چند سال اخیر و توسعه کشت محصولات جایگزین ذکر کرد.

محصول سیر برداشت شده در استان اردبیل بیشتر به استان های تهران، آذربایجان شرقی و مناطق مرکزی کشور ارسال شده و امسال بخشی از محصول نیز توسط بازرگانان به جمهوری آذربایجان و روسیه صادر شد.

نظرات