رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۴۰ پروژه حوزه کشاورزی استان برای بهرهبرداری آماده شدهاست.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، صالح محمدی اظهار کرد: ۱۹ پروژه آب و خاک، ۱۰ طرح منابع طبیعی و آبخیزداری، چهار طرح دام و طیور، سه پروژه صنایع کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی، تکمیلی و مکانیزاسیون، ۲ پروژه باغبانی و گلخانه، یک طرح شیلات و آبزی پروری و یک پروژه حفظ نباتات آماده افتتاح است.
وی با بیان اینکه این تعداد پروژه هفته جهاد کشاورزی در گیلان به بهرهبرداری میرسد اضافه کرد: برای افتتاح این تعداد پروژه چهار هزار و ۲۹ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات بانکی، اعتبارات ملی، استانی و خودیاری (مشارکت مردمی و آورده شخصی) هزینه شدهاست.
این تعداد پروژه برای ۱۳۸ نفر اشتغال مستقیم و ۵۷۱ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده ضمن اینکه سه هزار و ۸۷ خانوار از آنان بهرهمند میشوند.
۲۱ تا ۲۷ خرداد هفته جهاد کشاورزی نام گرفته است؛ گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.