معاون برنامه ریزی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: ۶.۵ درصد خاکهای کشور برای انجام فعالیتهای کشاورزی درجه یک به شمار می روند که این مساله بیانگر اهمیت حفاظت از خاک برای حفظ امنیت غذایی است.
مهرزاد محصص مستشاری در مراسم روز جهانی خاک در قزوین اظهار داشت: محدود بودن اراضی قابل کشت در کشور ما اهمیت و ضرورت صیانت از آن و پیشگیری از هرگونه تغییر کاربری به منظور تامین امنیت غذایی جامعه را به ما گوشزد می کند.
وی با اشاره به نقش خاک در تامین غذا برای انسان و سایر جانداران، یادآور شد: بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی جامعه از خاک تامین میشود که بر اهمیت این ماده در امنیت غذایی تاکید دارد.
میزان مصرف کود در خاکهای ما ۶۶ کیلوگرم است که این رقم در میانگین جهانی ۱۳۲ کیلوگرم است.
به گفته این مسوول حوزه کشاورزی، ۷۰ درصد خاک کشور فسفر قابل دسترس دارد و ۳۰ درصد خاکها نیز با کمبود پتاسیم روبرو هستند.
مستشاری به چالشهای پیش روی منابع خاک و آب کشور اشاره و تصریح کرد: تغییر کاربری، کمبود مواد آلی خاک، خاکورزی شدید در کشاورزی، شوری و لب شوری خاک، عدم کارایی مصرف آب و کودهای نامناسب از عمده مسایل و مشکلات منابع خاک و آب به شمار میروند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از اراضی کشاورزی استان قزوین در معرض شوری قرار دارد، اظهار داشت: باید اقدامات لازم برای جلوگیری از پیشرفت شور و لب شور شدن خاک در این استان عملیاتی شود./ایرنا