آب و غذا

۸۰ درصد صادرات و واردات دام کشور از هرمزگان است

۸۰ درصد صادرات و واردات دام کشور از هرمزگان است

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان، با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد صادرات و واردات محصولات خام دامی از طریق استان هرمزگان انجام می‌شود، گفت: در عرصه سلامت به‌ویژه در بحث آبزیان، دام و طیور این ظرفیت در اداره‌کل دامپزشکی هرمزگان وجود دارد که بتواند سلامت آن‌ها را تضمین کند تا در زمینه واردات و صادرات بتوانیم کارهای خوبی انجام دهیم.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده در نشست اداری دامپزشکی هرمزگان اظهار کرد: با وجود دامپزشکی برخی از دغدغه‌های ما در امنیت و سلامت غذایی مردم برطرف شده که این امر می‌تواند به توسعه و گسترش اقتصادی استان کمک کند.

وی با بیان اینکه امنیت و سلامت غذایی موضوع بسیار مهمی برای همه کشورهای دنیا است، عنوان کرد: بحث امنیت و سلامت غذایی از جمله مواردی است که هیچ کشوری آن را به کشور دیگر واگذار نمی‌کند و تلاش می‌کند در این زمینه به خود متکی باشد.

امیدواریم روزی فرا برسد که بتوانیم تمام محصولات غذایی مورد نیاز خود را در داخل کشور تولید کنیم و برای این موضوع نیز باید همه دستگاه‌ها در کنارهم، هم‌افزایی داشته باشند تا زنجیره تولید یک محصول به طور کامل در داخل کشور به وجود بیاید.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی‌زاده با اشاره به اینکه حمایت از تولیدکنندگان باید با جدیت دنبال شود، گفت: اگر ما بتوانیم از تولیدکننده حمایت مناسبی داشته باشیم، تولید محصول در داخل کشور انجام می‌شود و دیگر نیازی به واردات وجود نخواهد داشت.

وی همچنین در بازدید از آزمایشگاه‌ مرکزی دامپزشکی هرمزگان، خاطرنشان کرد: سلامت و امنیت غذایی در کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و هرمزگان به دلیل اینکه محل اصلی ورود و خروج محصولات دامی است باید به خوبی سلامت این محصولات مورد پایش قرار گیرد.

آزمایشگاه دامپزشکی استان باید به گونه‌ای پایش را انجام دهد که سلامت جامعه تامین شود و نگرانی از این باب وجود نداشته باشد.

پنج آزمایشگاه همکاردر استان هرمزگان با اداره‌کل دامپزشکی استان همکاری می‌کند که در سال گذشته ۱۶۴هزار مورد سنجش در آزمایشگاه استان انجام شده که منجر به ترخیص ۵۴۰هزار تن فرآورده دامی و صادرات ۶۷ هزار تن محصول بهداشتی که بیشتر محصولات شیلاتی توسط این مجموعه به کشورهای مختلف بوده است.

بازدیدهای دامپزشکی مکان و زمان نمی‌شناسد

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان نیز در این نشست گفت: کار در دامپزشکی زمان و مکان خاصی ندارد و هر زمان و مکانی که دام، طیور و آبزیان وجود دارد، کارکنان دامپزشکی نیز حضور دارند.

دکتر مصطفی فخرآبادی‌پور عنوان کرد: شاید برای یک دام، همکاران ما مجبور باشند کیلومترها راه را طی کنند تا بتوانند نظارت خود را انجام دهند و از بروز بیماری جلوگیری نمایند.

کارکنان دامپزشکی هرمزگان مرزبانان هوشیاری هستند که در گلوگاه واردات، صادرات و ترانزیت محصولات خام دامی قرار دارند و باید تمامی این محصولات رو مورد پایش و بررسی قرار دهند تا این محصولات در سلامت کامل به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

در سال گذشته ۲۶میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سطح استان انجام شد و پرورش یافت که نظارت‌های دامپزشکی در این زمینه بسیار مهم است تا از بروز بیماری و انتقال به انسان جلوگیری شود.

فخرآبادی‌پور به پرورش آبزیان نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به نگاه دولت در زمینه اقتصاد دریا پایه و سرمایه گذاری در حوزه آبزی پروری استان، تلاش شبانه‌روزی کارکنان دامپزشکی برای تضمین سلامت این محصولات لازم است و انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کارکنان دامپزشکی سربازان گمنام عرصه سلامت هستند،عنوان کرد: فعالیت‌های آن‌ها موجب می‌شود تا امنیت غذایی کشور تامین شده و مواد غذایی به سهولت و فراوانی در دسترس مردم قرار گیرد.

کارکنان دامپزشکی حافظان سلامت

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در دامپزشکی هرمزگان نیز عنوان کرد: کارکنان دامپزشکی مسئول حفظ سلامت و امنیت غذایی جامعه هستند.

حجت‌الاسلام حمزه‌ای خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه شده این است که لقمه حرام در سفره مردم قرار می‌گیرد و باید نظارت‌های بیشتری برای حلیت غذا توسط مردم صورت گیرد.

نظرات