آب و غذا

۹ پروژه آبخیزداری از محل مسئولیت‌های اجتماعی معادن در کردستان بهره‌برداری شد

۹ پروژه آبخیزداری از محل مسئولیت‌های اجتماعی معادن در کردستان بهره‌برداری شد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از تکمیل و بهره‌برداری از ۹ پروژه آبخیزداری در استان از محل بودجه مسئولیت‌های اجتماعی معادن خبر داد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، عارف بهمنی اظهار کرد: ساخت و اجرای سازه‌های توسعه عمرانی و سازه‌ای ۹ پروژه آبخیزداری در سه شهرستان دیواندره، قروه و سنندج با صرف ۲۲ میلیارد تومان تکمیل شد حجم سازه‌ای این پروژه‌ها در مجموع سه هزار و ۵۰۰. مترمکعب برآورد شده است.

وی با اشاره به اهمیت منابع مالی در شرایط محدودیت‌های اعتباری دولت، افزود: استفاده از محل مسئولیت اجتماعی بهره‌برداران معادن می‌تواند راهکاری کارآمد برای بازسازی و بازتوانی عملکردی زیست‌بوم در حوزه‌های مورد استفاده معادن باشد.

کردستان با دارا بودن رتبه پنجم ذخایر معدنی در کشور، نیازمند مدیریت هوشمندانه پیامدهای تخریب در عرصه‌هاست.

بهمنی همچنین از برنامه‌های آتی خبر داد و گفت: ۲۱ شرکت بهره‌بردار معادن در کردستان متعهد شده‌اند تا ۹ هزار و ۲۲۶ مترمکعب سازه آبخیزداری را در سال‌های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ در هفت شهرستان شامل دیواندره، سقز، کامیاران، بیجار، دهگلان، قروه و سنندج اجرا کنند.

وی بر نقش بنیادین این سازه‌ها در کنترل رسوب و سیلاب، صیانت از منابع آبی و زیرساخت‌های پایین‌دست و همچنین افزایش دبی چشمه‌ها تأکید کرد.

نظرات