وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون حدود ۹۸ درصد بذر مصرفی ایران در داخل کشور تولید می شود که وزنی بالغ بر ۷۰۰ هزار تن به ارزش حدود یک میلیارد یورو دارد.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، غلامرضا نوری قزلجه در آئین رونمایی از هفت رقم بذر کاهوی تولیدشده با استفاده از فناوری هیبرید و رقم اصلاح شده گلرنگ که در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد، گفت: در شرایط کنونی که تغییر اقلیم به سرعت در دنیا رخ میدهد و بسیاری از پیش بینیها به هم میریزد، استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای ژنتیکی نهفته در بذرها بسیار مهم است.
هدف ما این است که با بهره گیری از این ظرفیتها بتوانیم به یک محصول و عملکرد و بذر مطلوب دست یابیم که نسبت به تغییر شرایط و تنشهای مختلف محیطی زنده و غیرزنده مقاوم باشد، در عین حال محصول بیشتری به ما بدهد و همچنین به محدودیت موجود در منابع، وضعیت موجود خاک و شرایطی که در بخش آب داریم، توجه بیشتری انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه رشد جمعیت در کشور، کسری موجود در تراز تجاری و نیاز به امنیت غذایی و تولید بیشتر ایجاب میکند که به مقوله بذر که نهادهای مهم و اثرگذار در عرصه کشاورزی است توجه بیشتری داشته باشیم، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۹۸ درصد بذر مصرفی ایران در داخل کشور تولید میشود که وزنی بالغ بر ۷۰۰ هزار تن به ارزش حدود یک میلیارد یورو دارد.
نوری قزلجه دستیابی تأمین بخش اعظمی از نیاز اساسی کشور به ویژه به کالاهای اساسی را مرهون تلاشها و زحمات کشاورزان و فعالان این عرصه دانست و بیان کرد: حدود دو درصد از بذر موردنیاز کشور که دارای وزنی حدود هفت هزار تن است وارد میشود و در حوزه بذرهای مهم، هیبریدی و موردنیاز کشتهای گلخانهای و سبزی و صیفی حدود ۹۰ درصد واردکننده هستیم.
وی با اشاره به اینکه اتفاق امروز نمونهای برای حرکت به سمت خودکفایی و تأمین نیازهای کشور در داخل است، عنوان کرد: ضرورت دارد به سمتی حرکت کرده که بتوانیم نیازهای خود را تأمین کنیم و این ظرفیت و قابلیت را نیز داریم که بتوانیم بعداً در حوزه بذرهای هیبریدی و سبزی و صیفی که ارزش افزوده و ارزآوری بیشتری دارند، صادرکننده هم باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت حدود ۴۵۰ شرکت در حوزه بذر اعم از تهیه، توزیع، تأمین، اصلاح و … و با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آنها در بخش خصوصی هستند، افزود: معتقدیم که بخش خصوصی چابک تر و اقتصادیتر است و دقیقتر کار میکند، بنابراین تمام ظرفیتهای وزارتهای جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی در خدمت فعالان این عرصه برای دستیابی به امنیت غذایی است.