آب و غذا

پیش‌بینی ۵۰ درصد خودکفایی تولید بذر سبزی و صیفی در کشور

پیش‌بینی ۵۰ درصد خودکفایی تولید بذر سبزی و صیفی در کشور

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تولید بذر سبزی و صیفی را یکی از نیازهای اصلی کشور برشمرد و گفت: هدف ما دستیابی به خودکفایی ۵۰ درصدی در پایان برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، غلامرضا گل‌محمدی، در مراسم رونمایی از ۷ رقم جدید کاهو که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: تولید بذر سبزی و صیفی به عنوان یکی از نیازهای اصلی کشور و جز سیاست‌های مهم برنامه هفتم توسعه است.

هدف ما افزایش سالانه ۱۰ درصدی تولید بذر داخلی تا رسیدن به خودکفایی ۵۰ درصدی در پایان برنامه هفتم توسعه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در کاهش وابستگی به واردات عنوان کرد: در حال حاضر، ۹۸.۵ درصد بذر محصولات زراعی کشور در داخل تولید می‌شود که این دستاورد معادل ارزشی بیش از یک میلیارد یورو دارد.

این رقم نشان دهنده اهمیت و اثربخشی تحقیقات و تولیدات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در حوزه بذر است و از کاهش وابستگی به واردات بذر محصولات استراتژیک نظیر گندم و تأمین نیاز داخلی حکایت دارد.

گل‌محمدی با اعلام حمایت کامل سازمان تات از بخش خصوصی، ادامه داد: در زمینه تولید بذرهای هیبرید برای محصولات گلخانه‌ای از جمله گوجه‌فرنگی، خیار و فلفل، از بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کامل خواهیم کرد و در همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، زیرساخت‌ها و امکانات لازم را در اختیار آنان قرار می‌دهیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، بخش‌های کلیدی برای توسعه این فناوری‌ها در کشور هستند.

امروز با تلاش جهاد دانشگاهی و همکاری محققان، از ۷ رقم جدید کاهو شامل زیستا، رستا، روما، روشا، آترا، مانا و ویونا که در فهرست ملی کشور ثبت شده‌اند، رونمایی شد.

به گفته وی، این ارقام از تیپ‌های مختلف کاهو از جمله رومن، آیسبرگ و اوکلیف هستند که تنوع بیشتری برای تولیدکنندگان داخلی فراهم کرده است.

در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم و فرمایشات مقام معظم رهبری، سازمان تحقیقات متعهد به تقویت تولید بذر داخلی و کاهش وابستگی به واردات است و برای این منظور هرگونه حمایت را از شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی به عمل خواهد آورد.

نظرات