عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی و پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری گفت: در کشور ما مرکبات در اراضی مختلف با دامنهای از محدودیتهای فیزیکی و شیمیایی کشت میشوند که موسسه در راستای ارتقا کیفیت خاک در مدیریت باغات مرکبات اقدامات بسیاری انجام داده است.
طاهره رئیسی با اشاره به بررسی اهمیت کیفیت خاک در مدیریت باغات مرکبات بیان کرد: کیفیت خاک عموماً معادل سلامت خاک در نظر گرفته میشود. این مفهوم نه تنها از دیدگاه تولید پایدار حائز اهمیت است، بلکه یک خاک با کیفیت مطلوب میتواند باعث ارتقای ظرفیت نگهداشت رطوبت در خاک، قابلیت دسترسی عناصر غذایی،عملکرد و قابلیت تولید محصولات باغی شود.
کشور ما مرکبات در اراضی مختلف با دامنهای از محدودیتهای فیزیکی و شیمیایی کشت میشوند و تولیدکنندههای مرکبات با چالشهایی در زمینهی حفظ حاصلخیزی خاک باغ مرکبات مواجه هستند. این محدودیتها باید آگاهانه و علمی باشد و ضمن حفظ و یا ارتقا کیفیت خاک باغات مرکبات، برای رسیدن به یک تولید مناسب مدیریت شوند.
شیوههای مدیریتی شامل مدیریت آب آبیاری، مدیریت مصرف کود، کاربرد بهبود دهندههای خاک، و تغییر کاربری اراضی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت خاک باغ مرکبات است. در واقع با اعمال شیوههای مدیریت پایدار خاک در باغات مرکبات، همچون حداقل خاک ورزی، افزودن مواد آلی و ... ضمن ارتقا تنوع زیستی خاک، میتوان حاصلخیزی خاک باغ را بهبود بخشیده و به ترسیب کربن کمک کرد./ایانا