آب و غذا

ایران دومین تولیدکننده در جهان

ایران دومین تولیدکننده در جهان

رییس انجمن خرما گفت: هر سال به طور متوسط یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خرما در کشور تولید می‌شود که پیش بینی امسال هم تولید همین میزان است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، محسن رشید فرخی درباره میزان برداشت امسال خرما گفت: فصل برداشت این محصول مغذی از ۱۵ مرداد آغاز و تا ۱۵ مهر ادامه دارد.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف خرما در ایران ۷.۵ کیلو گرم است، افزود: برخی تصمیم گیری‌ها و صدور بخش نامه‌های خلق الساعه باعث چالش در بخش تولید و بازار این محصول شده در حالی که انتظار است نهادهای متولی سیاست گذاری باشند نه بازاریاب.

ممنوعیت و محدودیت صادرات در پیک مصرف جهانی سبب بی اعتمادی مشتریان بین‌المللی شده و ارزآوری را با اشکال مواجه می‌کند.

رئیس انجمن خرما ایران با بیان اینکه به طور متوسط هر سال یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خرما در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال هم این عدد محقق شود. ۷۰ درصد از این میزان تولید مصرف داخل داشته و ۳۰ تا ۳۵ درصد صادر می‌شود.

حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن از خرما کشور در صنایع تبدیلی و بخشی هم به شکل تازه‌خوری مصرف می‌شود. همچنین ارزآوری فعلی این محصول مغذی حدود ۳۵۰ میلیون دلار بوده که در صورت مدیریت درست به تدریج می‌توان به ۵۰۰ میلیون دلار رساند.

گفتنی است؛ ایران پس از مصر دومین کشور تولیدکننده خرما در جهان بوده و به لحاظ تنوع در رتبه نخست ایستاده است.

نظرات