آب و غذا

توزیع برنج خارجی در زمان برداشت محصول داخلی ممنوع است

توزیع برنج خارجی در زمان برداشت محصول داخلی ممنوع است

آب و غذا

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم سیاست حمایت از تولید برنج داخلی ، گفت : توزیع برنج‌های خارجی امسال از زمان آغاز برداشت شلتوک از شالیزارهای کشور ممنوع است.

 علیرضا مهاجر افزود : موضوع واردات و تامین برنج مورد نیاز کشور در حال انجام است ، اما در حمایت از شالیکاران شمال و بر اساس هماهنگی های صورت گرفته در دولت ، توزیع برنج خارجی در زمان برداشت شلتوک داخلی ممنوع است.

طبق برنامه با توجه به وضعیت بین المللی امنیت غذایی ، دولت همه تدابیر لازم را برای واردات برنج مورد نیاز کشور انجام داده است و نگرانی در این بخش وجود ندارد ولی برای حمایت از تولید داخلی هم برنامه دولت اعمال ممنوعیت توزیع است که مصوب شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی وضعیت تولید برنج در استان های شمالی بویژه مازندران را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار د اشت : با توجه به استقبال شالیکاران از کشت قراردادی برنج ، امیدواریم بازار عرضه و تقاضا این محصول استراتژیک بهتر از سال گذشته ساماندهی شود.

وی با اظهار این که در طرح کشت قرار دادی برنج ، نهاده های تولید از جمله بذر ، کود و سموم شیمیایی در اختیار کشاورز قرار می گیرد و با حمایت‌های بیمه‌ای و توصیه‌های فنی همراه می شود ، افزود : محصول شالیکارانی که کشت قراردادی انجام داده اند ، پس از برداشت چه به صورت برنج سفید و یا شلتوک به قیمت روز خریداری می‌شود و هزینه‌ها در این زمان از محصول فروخته شده کم خواهد شد.

امسال با اجرای طرح کشت قراردادی برنج ، شالیکاران طرف قرارداد  دغدغه مالی نداشته اند چرا که نهاده های مورد نیازشان تامین شده است.

 کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز  و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام می شود. در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولا شرکت‌ ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی می شوند. در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامه ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه ها است و دیگر دغدغه ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می شود.

بر اساس اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود ۲۱۶ هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته است. با توجه به این که نشاء برنج امسال حدود ۱۰ روز زودتر از سال پیش در مازندران انجام شد ، پیش بینی می شود برداشت برنج هم تا چند روز آینده در دشت ۱۱۰ هزار هکتاری حوزه آبریز هراز در منطقه مرکزی استان از جمله شهرستا های آمل ، بابل ، فریدوندکنار ، بابلسر و محمودآباد شروع می شود.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است. این استان با تولید بیش از یک میلیون تن ، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌کند./ایرنا

نظرات