رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر آمار گمرک از ابتدای سال تاکنون یک میلیون تن برنج توسط بخش دولتی و خصوصی وارد شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، قاسم پیشه ور گفت: با توجه به تولید داخل واحتساب مصرف و ذخایر استراتژیک ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن برنج باید برنج شود که متاسفانه در سال گذشته حدود ۲ میلیون تن وارد شد که این امر آسیب جدی به تولید داخل وارد کرد.
علی رغم اعلام معاون اول رئیس جمهور مبنی بر توقف واردات برنج تا زمانیکه حتی یک گرم برنج در دست کشاورزان است، اما آمار گمرک نشان میدهد که از ابتدای سال تاکنون یک میلیون تن برنج توسط بخش دولتی و خصوصی وارد شده است.
نگاه کشاورزان بر آن است که به جای حمایت از برنج خارجی که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان وارد میشود و قابل مقایسه با تولید داخل که برمبنای دلار ۵۰ هزارتومان هزینه میشود، نیست. حمایت همه جانبه از تولید داخل صورت بگیرد تا نیازی به واردات نداشته باشیم.
رئیس نظام صنفی کشاورزی قیمت تمام شده هرکیلو برنج محلی را ۷۰ تا ۸۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: دولت در راستای حمایت از کشاورزان با نرخ منطقی باید اقدام به خرید حمایتی برنج کند چراکه نرخ ۶۵ هزارتومان به ازای خرید هرکیلو محصول محلی که در نیمه اول سال اعلام کرد، به هیچ عنوان جوابگوی افزایش قیمت بذر، کود، تراکتور، آب و برق و گازوئیل نیست.
بنابر آمار امسال ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن برنج در کشور تولید شده که با احتساب مصرف سالانه ۳ میلیون تنی، حداکثر نیاز واردات ۷۰۰ هزارتن خواهد بود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی برنج در داخل وجود دارد، گفت: بنابر سیاست وزارت جهاد مبنی بر خودکفایی ۵ محصول اساسی، برنج دومین محصول استراتژیک محسوب میشود که پتانسیل خوداتکایی ۹۰ تا ۹۵ درصدی و یا حتی ۱۰۰ درصدی و بی نیازی از واردات با افزایش عملکرد در واحد سطح بدون بالابردن سطح زیرکشت وجود دارد.