مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشت برنج در ۶۵۰ هزار هکتار از اراضی ۱۹ استان کشور اجرایی شده است، اعلام کرد: نخستین عملیات رسمی برداشت از ۲۱ تیر ماه در روستای شریعتکلا شهرستان بابل مازندران آغاز شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، سهراب سهرابی افزود: بیشترین میزان کشت برنج در سطح ۵۵۰ هزار هکتار در استانهای گیلان، مازندران و گلستان صورت گرفته و کشت این محصول در نقاط مختلف همچنان ادامه دارد.
اقدامات فنی در سالهای گذشته موجب شده نزدیک به ۷۰ درصد کشتهای برنج در استانها مکانیزه باشد و تنها ۳۰ درصد به روش سنتی کشت شود.
وی با بیان این که در سال جاری ارقام مختلف محلی و پرمحصول در استانهای مختلف کشت شده است، تصریح کرد: نزدیک به ۹۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت برنج مربوط به ارقام پرمحصول و مابقی ارقام محلی است.
سهرابی درباره کشت ارقام مختلف برنج گفت: حدود ۲۰ رقم جزو ارقام پرمحصول هستند و پیشبینیها نشان میدهد که امسال به طور قطع بیش از سال گذشته از شالیزارهای کشور برنج تولید شود.
سال گذشته ۴.۲ میلیون تن شلتوک و ۲.۵ میلیون تن برنج سفید از شالیزارهای کشور بدست آمد.
وی به مدیریت تلفیقی محصول کشاورزی ICM در حوزه برنج اشاره و اذعان کرد: در این روش از مجموع روشهای مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز در مزرعه استفاده میشود که شامل مدیریت زراعی و بیولوژیکی برای کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز است.
مدیریت تلفیقی محصول برنج ICM در سطح ۵ هزار هکتار در سال جاری اجرا شده که ۳ هزار هکتار آن در مازندران، یک هزار هکتار در گیلان و یک هزار هکتار در گلستان است.
در این روش مدیریت، از کودها و سموم کمتری استفاده میشود و محصولات کیفیت بهتری دارند.