آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

تولید ۱.۱ میلیون اصله نهال توت برای توسعه نوغانداری

تولید ۱.۱ میلیون اصله نهال توت برای توسعه نوغانداری

رییس مرکز نوغانداری کشور تولید حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار اصله نهال توت اصلاح شده برای بهسازی و نوسازی باغات و توسعه فعالیت نوغانداری در کشور طی امسال را پیش‌بینی کرد.

«عدیل سروی زرگر» افزود: امسال برای تولید نهال توت اصلاح شده به منظور تغذیه کرم ابریشم از برگ های این درخت، نزدیک به دو میلیون و ۳۰۰ هزار قلمه توت کاشته شده و انتظار داریم در شرایط متعارف و با احتساب این که حدود ۵۰ درصد این قلمه ها ریشه دهی کنند، حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار اصله نهال در کشور تولید شود.

در راستای بهسازی و نوسازی باغات توت فرسوده و قدیمی و توسعه فعالیت های نوغانداری در سال جاری، یک میلیون و ۸۶۵ هزار قلمه توت تولید و به پنج استان گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی و خراسان شمالی تحویل شد و پیمانکاران این قلمه ها را در بسترهای تولید در این استان ها کاشته اند.

از سوی دیگر در قالب تفاهم نامه ای که در پایان سال گذشته میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور منعقد شد، ما ۳۸۸ هزار قلمه توت به ایستگاه های تولید نهال این سازمان در ۱۰ استان از جمله سمنان، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی و چهار محال و بختیاری برای پرورش تحویل دادیم.

این تفاهم نامه سه ساله در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و با هدف استفاده از ظرفیت های مشترک دو طرف امضا شده است.

این تفاهمنامه موضوعاتی همچون توسعه درختکاری و فضای سبز، افزایش درآمد و سطح معیشت روستاییان، ایجاد اشتغال، کاهش مخاطرات جنگل ها و افزایش ضریب خوداتکایی تولید نخ ابریشم را دنبال می کند.

رییس مرکز نوغانداری کشور نیاز کشور به نهال توت اصلاح شده برای توسعه و بهسازی توتستان های کشور را سالانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار اصله عنوان کرد.

سال ۱۴۰۰ به میزان ۳۷۰ هزار اصله نهال توت اصلاح شده تولید شد و این عدد در سال گذشته به ۴۸۸ هزار اصله نهال افزایش یافت.

سروی زرگر با بیان این که عمر اقتصادی بخشی از توتستان های کشور به پایان رسیده است و بخشی دیگر نیز به ویژه در دهه های ۸۰ و ۹۰ دچار تغییرکاربری اراضی شده اند، اذعان داشت: طی ۲۰ سال گذشته به طور متوسط سالانه ۱۸۰ هزار اصله نهال توت تولید شده، اما در چند سال اخیر با برنامه ریزی های صورت گرفته و به ویژه اصلاح باغات مادری در استان های گیلان و مازندران، روند تولید نهال توت اصلاح شده و استان های تولید کننده، رو به افزایش گذاشته است.

وی درباره یارانه مربوط به نهال های اصلاح شده گفت: یکی از حمایت های دولت از حوزه نوغانداری و تولید پیله ابریشم در زمینه نهاده ها اعم از تخم نوغان و نهال توت اصلاح شده است.

سال گذشته با مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی از محصولات کشاورزی، به ازای هر اصله نهال توت اصلاح شده از نوغانداران و باغداران ۸۰۰ تومان دریافت شد و مابقی آن را دولت یارانه پرداخت کرد.

وی سطح باغات توت در کشور را حدود ۱۳ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: ۹ هزار هکتار باغ نوسازی و بهسازی شده و با راندمان تولید بالا برای نیاز فعالیت نوغانداری کشور و تغذیه کرم های ابریشم جوابگو خواهد برود.

نوسازی و بهسازی توتستان های کشور با هدف توسعه نوغانداری، پرورش کرم ابریشم، افزایش تولید پیله تر و افزایش نخ ابریشم برای صنایع داخلی در حال انجام است.

پرورش کرم ابریشم و تولید پیله تر در فصل پاییز نیز راه اندازی شده و با این اقدام، نوغانداران در استان های مستعد دوبار در سال می توانند تولید را انجام و بر میزان درآمدشان بیفزایند./ایرنا

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست