آب و غذا

رشد چشمگیر کشاورزی کشور در سال زراعی 1402-1401

رشد چشمگیر کشاورزی کشور در سال زراعی 1402-1401

ایران در بخش‌های مختلف کشاورزی در سال زراعی گذشته رشد چشمگیری داشته است.

در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ایران در بخش شهرک‌های کشاورزی موفق شد تا از بین ۱۳۹ کشور دنیا رتبه دوم در حفظ و صیانت از خاک دنیا را کسب کند. همچنین در بخش تحقیقات، آموزش و ترویج  توانست به رشد ۷۸ درصدی برسد به گونه‌ای که در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور مشغول فعالیت بودند در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۲۸۰ شرکت دانش‌بنیان فعال بودند.

طبق آخرین آمارها و اطلاعات در بخش خدمات حمایتی در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در تولید کودهای پتاسه ۱۲۰ هزار تن تولید داشته است و در مدت مشابه سال قبل ۶۵ هزار تن بوده است که این رقم حاکی از رشد ۸۵  درصدی است.

رفع محدودیت هشت محصول وارداتی کشاورزی

 

در توسعه دیپلماسی غذایی در سال اول دولت سیزدهم به واسطه افزایش رایزنی‌های تجاری و رعایت دستور‌العمل‌های بهداشتی کشورهای بازار هدف صادراتی از سوی ایران هیچ‌گونه ممنوعیت خارجی بر واردات محصولات کشاورزی ایرانی اعمال نشده است این در صورتی است که در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب، کیوی، فلفل دلمه‌ای، گوشت مرغ، مرغ زنده، پرتغال، سیب‌زمینی‌، خوراک دام، خوراک آبزیان به دلیل مسائل بهداشتی، تعرفه‌ای و.. ممنوع بوده است.

 

در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در افزایش مساحت اراضی دیم تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها با رشد ۳۲۰ درصدی همراه بوده است، یعنی در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، چهار میلیون و ۲۰۰ هکتار بوده در حالی که در مدت مشابه سال قبل یک میلیون هکتار بوده است.

 

آمارها حاکی از رشد ۱۷ درصدی در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ است.

 

و در بخش شیلات ۲۵ درصد رشد در پرورش ماهی در قفس داشته‌ایم به گونه‌ای که در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۱۵ هزارتن و در مدت مشابه سال قبل ۱۲ هزار تن بوده است.

 

در بخش امور عشایر ۷۳ درصد رشد آبرسانی سیار به مناطق عشایری داشته‌ایم و در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری، ۵۰۰ درصد افزایش میزان تولید نهال جهت کاشت  داشته‌ایم.

 

همچنین در بخش تولیدات دامی، ۲۶ درصد (۱۳۶ هزار تن) افزایش تولید عسل بوده است در بخش زراعت، ۲۲ درصد (۲۱ میلیون تن ) رشد تولید غلات را شاهد بودیم.

 

در بخش امور اراضی، میزان صدور سند برای اراضی کشاورزی در سال اول دولت سیزدهم به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار رسیده است که این حکایت از رشد ۸۴۴ درصدی در صدور اسناد تک برگ برای اراضی کشاورزی دارد./ایانا

نظرات