اجرای نخستین پروژه تولید مواد اولیه شیر خشک اطفال در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در دو فاز، کشور را ۱۰۰ درصد از واردات این مواد بینیاز میکند و صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت.
کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در جریان بازدید از یکی از کارخانه تولید شیر خشک اطفال با بیان اینکه اجرای نخستین پروژه تولید مواد اولیه شیر خشک اطفال در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در دو فاز، کشور را ۱۰۰ درصد از واردات این مواد بینیاز میکند و صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت، گفت: در حال حاضر بخش عمدهای از مواد اولیه تولید شیر خشک اطفال به میزان ۲۰ هزار تن در سال از خارج وارد کشور میشود.
در صورت حمایت تسهیلاتی و راهاندازی این پروژه، در فاز نخست ۸ هزار تن معادل ۴۰ درصد نیاز کشور به مواد اولیه تولید شیر خشک اطفال از جمله لاکتوز، وی پروتئین، کازیین، اسکیم میلک و ویتامینها در داخل تأمین میشود.
وی حمایت از اجرای نخستین پروژه تولید مواد اولیه شیر خشک اطفال در کشور را به منظور توسعه تولید و خروج از وابستگی در این حوزه، ضروری خواند و اظهار کرد: برای راهاندازی فاز نخست این پروژه بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز است و تلاش وزارت جهاد کشاورزی حمایتهای تسهیلاتی از این پروژه خواهد بود.
ذوالفقاری بر ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش و حلقههای پس از تولید به منظور ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور تاکید ورزید و گفت: زنجیره تولید شیر خشک دارای چهار حلقه اصلی از جمله تولید مواد اولیه است.
تولید شیر خشک اطفال، بسیار حساس و دارای استانداردهای بالایی است و نیاز به شیر خشک بدون چربی و مواد اولیه و همچنین دانش فنی و پشتوانه علمی دارد و تولید این محصول باید از سلامت کامل برخوردار باشد./مهر