آب و غذا

تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدید جدی برای منابع خاکی کشور است

تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدید جدی برای منابع خاکی کشور است

مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت:تغییر کاربری باغات و اراضی کشاورزی، یکی از عوامل اصلی از بین رفتن خاک‌های ارزشمند و تهدیدی جدی برای آینده این حوزه به شمار می‌رود.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، ناصر دوانگر، در نشست با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: صیانت از منابع خاکی یکی از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، چراکه پایداری کشاورزی کشور به کیفیت و سلامت خاک بستگی دارد و حفظ خاک‌های مرغوب و نیمه‌مرغوب نقشی حیاتی در تداوم تولید دارد.

تنها در حدود پنج درصد از خاک‌های کشور از نوع مرغوب هستند که بیشتر در نواحی شمالی کشور و استان‌های گیلان، مازندران و بخشی از گلستان قرار دارند.

حدود ۲۱ درصد از خاک‌های کشور در کلاس دو کیفیت قرار دارند، و خاک‌های درجه سه و چهار نیز برای کشت محصولاتی مانند گندم و ذرت مناسب‌اند و از این طبقه‌بندی مشخص می‌شود که حفظ منابع خاک، به‌ویژه خاک‌های باکیفیت، تا چه اندازه حیاتی است.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی ایران بیان کرد: بیشتر کشورهای دارای اقلیم خشک و نیمه‌خشک، همچون ایران، با کمبود خاک مرغوب روبه‌رو هستند و این یک واقعیت اقلیمی است.

تغییر کاربری باغات و اراضی کشاورزی به ساخت‌وساز، یکی از عوامل اصلی از بین رفتن خاک‌های ارزشمند است و چنین روندی تهدیدی جدی برای آینده کشاورزی کشور به شمار می‌رود.

همچنین فرسایش خاک یکی دیگر از عوامل تهدیدکننده منابع خاکی کشور است و این موضوع باید به‌طور همه‌جانبه دنبال شود و همزمان، برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای حفاظت از خاک‌های موجود صورت گیرد تا بقای کشاورزی کشور تضمین شود.

دولت در رویکردی تازه، برای کاهش میزان فرسایش، تمرکز بیشتری بر توسعه دیم‌زارها دارد.

نظرات