وزیر آموزش و پرورش گفت: مهمترین مسئلهای که میتواند ما را در مراقبت خاک موفق کند چیزی جز فرهنگ سازی و آموزش نیست. دستاوردهای آن بیشتر از اقدامات اجرایی است.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ همایش روز جهانی خاک با شعار «مراقبت از خاک، سنجش، پایش، مدیریت» با حضور وزرای جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و جمعی از مدیران دولتی در محل این وزارتخانه برگزار شد.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این مراسم گفت: خاک و محیط زیست در نگاه کلان یکی از اساسیترین موضوعات در زندگی بشری به شمار میروند. اختصاص یافتن یک روز به نام خاک نشان از جایگاه آن در نظام هستی است.
همه ما میدانیم خاک، ریشه و سرچشمه تمام اتفاقات در زندگی ما است. خاک در قرآن جایگاه ویژه و رفیع دارد و ما بر آن سجده میکنیم.
کاظمی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب بیان کرد: بارها رهبر انقلاب به خاک به عنوان نعمتی بیبدیل و بدون جایگزین یاد کردهاند.
امروز ۴ تهدید جدی جامعه بشری را با خطر مواجه کرده که یکی از مسائل ویرانگر بحران محیط زیستی است.
ما در حوزه تربیت معتقدیم اگر محیطی طیب و طاهر نباشد نتیجه خوب به دست نمیآید. مثلاً در فرایند تعلیم محیط تربیتی از مهمترین عوامل برای آن اتفاق خوب است که جایگزین ندارد.
این مسئول دولتی در حوزه خاک هم تاکید کرد: ما وظیفه داریم در چنین محیطی از این سرمایه ارزشمند یعنی خاک حفاظت کنیم.
وزیر آموزش و پرورش موضوع مراقبت از خاک را فرادستگاهی و فراملی دانست و گفت: همه مکلف هستیم برای مراقبت از خاک تصمیمات کلان بگیریم.
مهمترین مسألهای که میتواند ما را در مراقبت خاک موفق کند چیزی جز فرهنگ سازی و آموزش نیست. دستاوردهای این آموزش خیلی بیشتر از اقدامات اجرایی است.
بنیاد مشکلات اقتصادی، امنیتی و… فرهنگی است و اصلاح تمام آنها در نظام تعلیم و تربیت باید پیگیری شود. تمام دستگاهها باید به نظام تعلیم و تربیت توجه داشته و حمایت کنند.