مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی از افزایش سه برابری اعتبارات سامانه های نوین آبیاری در بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، فریبرز عباسی افزود: مجلس برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در قانون بودجه امسال بیش از هفتهزار میلیارد ریال تصویب کرده که نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری را نشان میدهد.
در صورت تامین این اعتبار، ۷۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشاورزی را در سال جاری به سامانههای نوین آبیاری مجهز میکنیم.
از ابتدای امسال تاکنون نیز سامانههای نوین آبیاری در سطح هفتهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی اجرا شده است، هرچند تاکنون اعتباری برای این حوزه دریافت نکردهایم.
عباسی با بیان اینکه برنامه هفتم پیشرفت، اجرای سالانه ۳۵۰ هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری در اراضی آبی کشاورزی را هدفگذاری کرده است، گفت: برای تحقق این برنامه الزاماتی باید فراهم شود که از جمله آنها تامین اعتبار است.
هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی آبی در قالب آبیاری تحت فشار مجهز شده که بخش زیادی از آن زیر پوشش روشهای موضعی شامل آبیاری قطرهای سطحی، زیرسطحی و تیپ و بخشی هم آبیاری کمفشار است.
روشهای کمفشار با توجه به شوری بخشی از منابع آبوخاک، شور شدن تدریجی این منابع تولید و همچنین کمهزینهتر بودن، بیشتر مورد استقبال کشاورزان قرار میگیرد.
به دلیل ادامه خشکسالی و کاهش بارندگی و در نتیجه کاهش تخصیص آب از سوی وزارت نیرو به بخش کشاورزی، دولت منابع مالی مورد نیاز را برای اجرای سامانههای نوین آبیاری بهمنظور افزایش بهرهوری آب بهموقع تخصیص دهد.
علاوه بر اجرای هفتهزار و ۵۰۰ هکتار سامانههای آبیاری از ابتدای امسال تاکنون، در دفاتر دیگر معاونت آب و خاک مانند دفتر توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در قالب طرحهایی به ویژه شبکههای فرعی آبیاری زهکشی غرب و شمالغرب کشور که در ۶ تا هفت استان اجرا میشود، توسعه سامانههای نوین آبیاری نیز داریم که تا پایان امسال نزدیک به ۲۰ هزار هکتار به بهرهبرداری میرسد.
بخش مهمی از اقدامات ما به منابع مالی وابسته است، زیرا ۸۵ درصد اعتبارات سامانههای نوین آبیاری را باید دولت تامین کند.
از ابتدای اجرای این طرح در کشور تاکنون بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار انواع سامانههای نوین آبیاری در اراضی آبی کشور اجرا شده است.