آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

کنترل مصرف آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی با کنتورهای هوشمند دانش‌بنیان‌ها

کنترل مصرف آب‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی با کنتورهای هوشمند دانش‌بنیان‌ها

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان کنتورهای هوشمندی برای کنترل و پایش میزان مصرف آب‌های زیر زمینی در بخش کشاورزی را به تولید رساند و این قابلیت را دارد که در صورت مصرف بیش از اندازه از آب‌های زیر زمینی، اقدام به قطع جریان آب می‌کند.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایسنا ، یکی از شرکت‌های دانش بنیان تولید کننده کنتورهای حجمی هوشمند آب، شیرآلات، دریچه‌های چدنی و اتصالات چدنی آبرسانی در کشور با رویکرد تولید و تامین اتصالات و دریچه برای پروژه‌های آبرسانی آب و فاضلاب با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۵ هزار تن، فعالیت خود را از سال ۵۴ آغاز کرد و با اقداماتی که در این زمینه انجام داده امروز به عنوان اولین شرکت دارنده گواهینامه استاندارد از اداره استاندارد ایران و گواهینامه مدیریت تضمین کیفیت در زمینه تولید دریچه‌های منهول و اتصالات آبرسانی شناخته می‌شود.

کنتور حجمی هوشمند آب، شیرآلات چدنی، اتصالات چدنی و دریچه‌های منهول از دستاوردهای این شرکت به شمار می‌رود. کنتور حجمی هوشمند این شرکت برای حفاظت از آب‌های زیر زمینی و کنترل میزان مصرف آب با فناوری پیشرفته و امکانات ویژه طراحی و تولید می‌شود.

همچنین این شرکت توانسته تاکنون در بیش از ۱۵ استان در بخش آبرسانی روستایی همکاری داشته و توانسته است بخشی از قطعات مورد نیاز انتقال آب در مناطق محروم را تامین کند.

محصول دانش‌بنیان این شرکت یعنی کنتورهای حجمی هوشمند آب برای نصب بر روی چاه‌های کشاورزی طراحی شده و هدف از این طرح تولید محصولی است که بتواند با توجه به بحران آب در کشور و خالی شدن سفره‌های زیر زمینی گام مهمی در کنترل میزان آب برداشتی توسط مالکان چاه‌ها و نظارت بر این آن بردارد.

این محصول امکان قرائت از راه دور را دارد و می‌تواند میزان مصرف و برداشت آب را از چاه‌های کشور کنترل و مدیریت کند به گونه‌ای که با تعریف حق آبه مشخص برای هر چاه، امکان استفاده بی‌رویه از آب چاه‌ها را برای کشاورزان محدود می‌کند.

این محصول دارای امکانات ویژه‌ای چون "امکان قرائت از راه دور در هر دو بستر GSM و GRRS"، "نرم افزار مدیریت داده‌ها"، "محافظت محیطی رده IP۶۷"، "امکان ارتباط کنتور و تبادل اطلاعات بین سرور، نرم افزار اندروید و کنتور" و "امکان قطع شناور یا پمپ و شیر برقی از راه دور" است.

با فناوری‌های تعریف شده برای این محصول، مدیریت منابع آب هر منطقه و میزان مصرف آب کشاورزان در هر لحظه را رصد می‌کند و آمار دقیقی از مصرف روزانه، ماهانه و سالانه از چاه‌ها را ارائه می‌دهد و در صورت لزوم و استفاده بیش از حق آبه تعریف شده برای هر چاه می‌تواند اقدام به قطع و وصل آب چاه کند.

از جمله مزایای راهبردی کنتورهای هوشمند حجمی، تناسب آن با سیاست‌های آبی کشور است که هم اکنون بسیار مورد توجه بوده و تقاضای بالایی برای این محصول وجود دارد. امکان کنترل مصرف آب چاه و نظارت و مدیریت روند بهره برداری از چاه‌های آب در سراسر کشور، ارتقا بهره وری مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی، تولید داخلی محصول و عدم نیاز به واردات آن و نیز ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم به واسطه طرح‌های توسعه‌ای همگی از دیگر مزایای طرح به شمار می‌رود.

هدف و رویکرد این طرح تولید و استفاده از کنتورهای هوشمند حجمی آب برای به کار گیری در چاه‌های کشاورزی در راستای حفاظت از آب‌های سرزمینی و کاهش مصرف بی‌رویه آب به ویژه در بخش کشاورزی که بیش از ۸۵ درصد آب‌های شیرین کشور در این بخش مصرف می‌شود،‌ است.

استفاده گسترده از این محصول در سطح کشور باعث کنترل و نظارت بر میزان آب برداشتی از چاه‌ها و استفده صحیح و نگهداشت آب برای نسل‌های بعد خواهد شد.

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست